Informació general

Conflicte

La Policia Local mostra el seu descontentament col·locant-se en formació davant l'Ajuntament

Avui al migdia, una setantena d'agents, tots ells amb samarretes negres, han entrat a la plaça de l'Ajuntament i s'han col·locat davant l'edifici consistorial en silenci, durant un quart d'hora

Per Lluís Rovira i Barenys

Els agents han desplegat una pancarta reivindicativa davant l'edifici consistorial
Els agents han desplegat una pancarta reivindicativa davant l'edifici consistorial | Lluís Rovira i Barenys

La Policia Local ha fet públic i manifest el seu descontentament en una acció reivindicativa, celebrada avui, a la plaça de l'Ajuntament. Cap a la una del migdia una setantena d'agents, tots ells amb samarretes negres, han entrat en formació a la plaça de l'Ajuntament i s'han col·locat davant l'edifici consistorial en silenci, durant un quart d'hora. Abans de desfer la concentració han aixecat una pancarta on hi havia escrit el missatge: "La seguretat del ciutadà no és negociable. Compliu acords 2010".

Aquest acte, com a explicat Carles Besora, sergent de la Policia Local i interlocutor dels diferents sindicats que representen la Policia Local de Cambrils, s'ha fet "seguint la línia d'aquestes últimes setmanes" i ha estat batejat com a celebració alternativa del patró de la Policia que és Sant Miquel.

Material antiavalots i més seguretat a la comissaria

Carles Besora ha explicat que les reivindicacions de la Policia Local de Cambrils abasten tres grans blocs, "reclamem millores en la seguretat tant en les instal·lacions de la comissaria com en el material dels agents. També demanem la reposició i la creació de noves places de la Policia Local i, en un tercer àmbit, denunciem l'incompliment dels acords d'equiparació salarial en relació al cos dels Mossos d'Esquadra d'acord amb el conveni signat el desembre de 2010". Besora ha concretat algunes d'aquestes reivindicacions. Pel que fa a nous agents, "com a mínim cal la reposició de tres noves places d'agents així com la creació de tres altres, en total sis places". Pel que fa al material, la Policia Local reclama millores a les instal·lacions: "fer un tancament com tenen la majoria de comissaries de Mossos. Pel que fa a material, reclamem material de protecció i antiavalots. També demanem que des de l'Ajuntament es facin accions per a que s'insti a la Generalitat que es modifiqui el decret d'armes de les policies locals. Fa un any vam tenir uns atemptats a Cambrils i es van poder reduir els agressors perquè els Mossos disposaven d'arma llarga. Nosaltres demanem, fa temps, poder disposar, igual que ells, d'aquest material.

El representant dels sindicats de la policia ha comentat que, darrerament, hi ha hagut negociacions amb els representants polítics, "la veritat és que nosaltres portem un descontentament aquests darrers anys i el que volem no són declaracions de bones intencions sinó que volem fets", ha manifestat Besora.

Els agents de la Policia Local han entrat en formació a la plaça de l'Ajuntament / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article