Societat

Vi i gastronomia

Cambrils obrirà, un any més, les portes al País del Vi

Durant quatre dies, al parc del Pescador, hi haurà una àmplia oferta de degustacions de vi, gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments

Per Berta Ruiz

Presentació del País del Vi. D'esquerra a dreta: Joan Albert Campos, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Toni Badimon
Presentació del País del Vi. D'esquerra a dreta: Joan Albert Campos, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Toni Badimon | Berta Ruiz

El Parc del Pescador acollirà, de l'11 al 14 d'octubre, la novena edició de la Mostra de Vi i Gastronomia “Cambrils, entrada al País del Vi”. Un any més, Cambrils serà l’aparador dels vins de les Denominacions d’Origen del territori i de la gastronomia cambrilenca. Durant quatre dies hi haurà una àmplia oferta de degustacions de vi, gastronomia, tastos guiats, tallers familiars, actuacions musicals, castells i altres esdeveniments. Es pot consultar el programa d’activitats en aquest enllaç. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau; el responsable del Cinema Rambla de l’Art, Toni Badimon, i el vicepresident segon de la Cambra de Comerç, Joan Albert Campos.

Més cellers i més restaurants participants

La mostra, organitzada pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus, comptarà enguany amb més cellers i més restaurants participants. En aquesta novena edició es podran degustar una gran varietat d’excel·lents vins que aportaran 20 cellers (cinc més que l’any passat) i maridar amb les tapes i degustacions gastronòmiques que han preparat 17 restaurants (set més que l’any passat). A més, la mostra comptarà amb tres establiments de dolç, una Associació Gastronòmica (Associació Societas Coqvinària Cambrils) i els plats més típics de la Confraria de Pescadors de Cambrils. L’horari serà d’11 a 14 hores i de 18 a les 22 hores.

Els cellers que s’han inscrit fins al moment a la mostra són Molí de Rué (D.O Tarragona), Alimara (D.O Terra Alta i D.O Cava, Coca i Fitó (D.O Terra Alta, Montsant i DOQ Priorat), Sabaté Franquet (DOQ Priorat), Altavins (D.O Terra Alta), La Conreria d’Scala Dei (DOQ Priorat), Vinum Selecció (Vermut Mercadal); Coop. Falset Marçà (D.O Montsant); Pedrola-Camí de Sirga (D.O Tarragona); Sant Josep Vins (D.O Terra Alta i DO Catalunya); Bernaví (D.O Terra Alta), Biopaumerà (Vins ecològics de la D.O Terra Alta), Ronadelles (DO Montsant, Catalunya, Cava i DOQ Priorat), Vilarnau (DO Cava); Anguera Domènech  (DO Montsant); Visendra (DO Catalunya); Distribuidor García Moreno, LoFlamenk  (DO Terra Alta) i Rosa Maria Torres (DO Conca de Barberà).

Els restaurants participants són Acuamar, Can Bosch, l’Original Experiències Gastronòmiques, Duomo, Can Solé, l’Espurna, l’Amagatall, Taller 9, El Pòsit, Bec d’Or, Le Petit Vegan, Pizzeria Zero Zero, Club Nàutic, Plan B, El Tamboret, El Gat i Daniel Salinas. Els establiments que oferiran una tapa dolça seran Guinovart, Pastisseria La Font i l’Obrador del Miramar).

Segons va apuntar la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– es preveu una afluència d’unes 12.000 persones a la mostra durant el cap de setmana llarg de l’11 al 14 d’octubre. Aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat a Cambrils que els turistes i visitants esperen.

Novetats de la fira

Una de les principals novetats és l’organització d’un tast professional entre els cellers participants a la fira i els restaurants de la demarcació acreditats, que podran degustar els vins i referències dels expositors de la fira cambrilenca el dia 11 d’octubre (de les 11 a les 13 hores) a l’hotel Sol Port Cambrils. Aquesta convocatòria s’ha fet a través de l’Associació d’Empresaris d’Hoteleria de Tarragona.

També per primer cop la fira comptarà amb la participació de la Confraria de Pescadors amb un estand on els pescadors de Cambrils cuinaran i oferiran cada dia degustació de fideus rossos. Com a novetat, la fira també comptarà amb un estand vegà, vegetarià i saludable a càrrec de dos establiments cambrilencs: “Le Petit Vegan” i “l’Amagatall”.

Per altra banda, s’ha creat amb la col·laboració del cinema La Rambla de l’Art, el primer Cicle de Cinema Enogastronòmic de Cambrils. El divendres 12 a les 20 hores es projectarà el documental “Priorat” amb la presència del director del film, David Fernández, i Sara Pérez, enòloga de René Barbier, un dels cellers que surt al documental. El dissabte 13 es passarà la producció catalana 3055 Jean Leon” a les 18.45 hores i el diumenge 14 a les 18.30 hores “Nuestra Vida en la Borgoña”, una comèdia francesa que parla de la vida de tres germans que s’han de fer càrrec del celler familiar al morir el seu pare. El preu d’aquestes sessions és de 7€ i inclou una degustació de vi o cava de diferents cellers que col·laboren amb la iniciativa: Venus La Universal (divendres); Caves Carles Andreu (dissabte) i Celler Sabaté Franquet (diumenge).

Activitats gratuïtes i obertes a tothom

Com cada any, les persones assistents podran gaudir d’activitats gratuïtes obertes a tothom com els tastos guiats de vi que s’organitzen cada tarda de les 19 a les 20.30 hores. La sommelier Clara Dalmau oferirà dijous 11 una mostra de vins de la DO Catalunya, Noemí Poquet de la DO Tarragona farà el tast guiat del dissabte 13, i Xavier Fortuny presentarà la resta de vins de la mostra entre el divendres 12 i el diumenge 14.

No podien faltar a la mostra cambrilenca les activitats adreçades als més petits. S’oferiran gratuïtament a tots els assistents uns tallers infantils de cuina saludable en horari de 11 a 13 hores i de 18 a 20 hores. Els més petits aprendran a fer postres, vermut i amanides amb raïm i el darrer dia faran un berenar tradicional com el pa amb vi i sucre.

A més, la mostra compta amb l’actuació Castellera dels Xiquets de Cambrils el diumenge 15 a les 12 hores, que vindran acompanyats dels castellers d’Altafulla i els Torraires de Montblanc.

Com cada any, s’ha programat una actuació musical en directe cada vespre, començant pels alumnes de l’Escola de Música de Cambrils que actuaran amb la Big Band el dijous a les 20 hores a la pèrgola. La programació seguirà amb un duet de versions el divendres 12, un grup de música cubana el dissabte i el DJ Rayo el diumenge 14.

L’Apunt

Preus dels tiquets

Com en la darrera edició, el sistema de compra de tiquets és tot a través de fitxes/tokens, que en cas dels tastos de vi s’anomenen Glups i en les tapes, Nyams.

  • Pack 1 Copa + bossa 3 €

  • Pack 2 4 Glups (tastos vi) 6 €

  • Pack 3. 10 Glups 12 €

  • Pack 4. 4 Nyams (tapes) 9€

  • Pack 5. 10 Nyams 22 €

  • 1 Glup 2€

  • 1 Nyam 2,50€

Comenta aquest article