Cultura

Música

El Jazz al Parc omple de música i ritme el parc del Pescador durant tot el cap de setmana

Per Redacció

Un moment de l'actuació de White Boy White, ahir a la tarda
Un moment de l'actuació de White Boy White, ahir a la tarda | Berta Ruiz

El parc del Pescador va ser l'escenari, aquest cap de setmana, d'una nova edició de Jazz al Parc, emmarcada en la 10a Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils –organitzada per Cambrils La Mar de jazz–. Enguany, una de les grans novetats era l'ampliació a dues jornades d'aquesta activitat i, la resposta del públic va tornar a ser excel·lent. A més, el temps i la bona temperatura va acompanyar tant dissabte com diumenge. Les actuacions musicals van començar el dissabte a la tarda amb el grup local Los Aliados –formació que ara iniciarà gira a Mèxic per presentar el seu primer disc ‘Y si no, nos cabreamos’–.

Després va ser el torn del trio de jazz vocal Miau Trio, una formació integrada per tres dones procedents d’Argentina que van sorprendre el públic amb les seves harmonies i el seu ritme. Per tancar la primera jornada de concerts, es va comptar amb la presència del septet barceloní The Sick Boys, un grup de rockabilly, rock i swing que va presentar el seu primer disc Swingin' and twistin'.

Intensa jornada de diumenge

L'endemà diumenge –en un dia de sol esplèndid–, la jornada es va encetar al migdia amb Joana De Diego, un trio de dues guitarres i veu liderat per aquesta cantant barcelonina que va presentar el seu treball discogràfic el disc ‘Timbla’. La matinal va seguir a ritme de jazz amb Xavi Díaz Quartet, grup de jazz clàssic liderat per aquest guitarrista de Vilafranca del Penedès amb un llarg recorregut musical. Després de les dues primeres actuacions musicals, a l'hora de dinar, es van servir els tradicionals fideus rossos cuinats per l'organització per un preu de 5 euros.

El Jazz al Parc va seguir a la tarda del mateix diumenge. Primer es va comptar amb la presència de White Boy White, grup de blues d’arrel liderat pel guitarrista i armonicista nord-americà resident a Tarragona Richard White. Posteriorment va ser el torn del bluesman i multi-instrumentista Sergi Estella, ex component d’Empty Cage, va presentar el seu nou treball Ho superes i et fots, amb un espectacle carregat de blues, rock i humor negre, a través del repertori d'instruments que ell mateix es construeix. El Jazz al Parc va finalitzar amb el concert de Los Mambo Jambo, els caps de cartell d’aquesta edició i que van desplegar un intens i energètic fi de festa barrejant surf, rock, jazz i blues.

Aspecte del Parc del Pescador, ahir a la tarda, durant el Jazz al Parc

 

Comenta aquest article