Societat

Castells

Segon pilar de 5 dels Xiquets de Cambrils aquesta temporada, a la diada castellera de Vila-seca

Per Alejandro Balaguer

Pom de dalt del 2 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Vila-seca
Pom de dalt del 2 de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Vila-seca | Berta Borrell

El passat dissabte 22 de setembre, els Xiquets de Cambrils van actuar a la plaça de les Voltes de Vila-seca juntament amb els Xiquets de Vila-seca i els Castellers d'Altafulla. Els de la camisa bordeus van obrir la diada amb el 3 de 6 i un 2 de 6 que presentava una estrena al pis de terços. A continuació, van apostar per un 4 de 6 lleuger que esperen pujar un pis més al tram final de temporada. A la ronda de pilars van descarregar de manera treballada el segon pilar de 5 de la temporada i van cloure la diada amb un pilar de 4.
Per altra banda, els Xiquets de Vila-seca van descarregar el 2 de 6, el seu primer 3 de 7 de la temporada i el 3 de 6 amb l'agulla. Van finalitzar la diada amb el pilar de 5 i dos pilars de 4. Els Castellers d'Altafulla van assolir el 3 de 6, el 2 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van cloure la diada amb el pilar de 5 i un pilar de 4.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "Hem fet 4 de 6 molt lleuger pensant en pujar-lo un pis més d'aquí poques setmanes"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que havien fet una diada tranquil·la on van obrir amb un 3 de 6 descarregat sense problemes i un 2 de 6 que presentava una estrena al pis de terços. A tercera ronda, va explicar que havien fet un 4 de 6 molt lleuger pensant en pujar-lo un pis més d'aquí poques setmanes. També va destacar que havien descarregat el seu segon pilar de 5 amb una mica més de treball que el primer però sense perillar en cap moment. Finalment, va fer una valoració molt positiva de la diada, ja que els havia servit per fer proves d'estructures que volen pujar un pis més i també per agafar confiança descarregant el segon pilar de 5.
La propera diada dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 14 d'octubre a les 12 hores al Parc del Pescador en motiu de la Fira del Vi juntament amb els Castellers d'Altafulla i els Torraires de Montblanc.

Pilar de 5 dels Xiquets de Cambrils / foto: Berta Borrell

 

Comenta aquest article