Informació general

Política

David Chatelain (PP): «El mandat 2015-2019 ja s'ha acabat»

El portaveu del PP –David Chatelain– va oferir una roda de premsa, ahir al matí, en la què va explicar la proposta d'ordenances fiscals per a l'any 2019

Per Berta Ruiz

El regidor del PP, David Chatelain, ahir al matí en roda de premsa
El regidor del PP, David Chatelain, ahir al matí en roda de premsa | Berta Ruiz

El portaveu del PP –David Chatelain– va oferir una roda de premsa, ahir al matí, en la què va explicar la proposta d'ordenances fiscals per a l'any 2019 que va presentar per registre a finals del mes d'agost i de la qual “no ha rebut cap resposta per part de l'equip de govern”. Segons ha dit el regidor del PP, “enguany, pràcticament no hi ha modificacions. En anys electorals, la temptació es congelar la fiscalitat, però entre això i no tocar res hi ha un món. Per tant, si no es canvia res, nosaltres no podem al·legar res. Vam presentar una proposta fonamentada i estudiada amb els números reals de l'Ajuntament i amb un marge de maniobra real. A dia d'avui, no ens han contestat res, malgrat que era un document ambiciós i necessari”.

Les ordenances, que passaran per l’aprovació inicial en el Ple d’avui divendres, bàsicament només presenten canvis derivats de normativa, correccions de decimals, o modificacions textuals, en cap cas res substancial, segons el portaveu popular. La proposta del PP recollia: una rebaixa lineal del 3% sobre l’Impost de Bens Immobles, un 6% sobre l’Impost de Construccions i Obres, i millores fiscals en les llicències d’activitats i l’ús privatiu dels béns de domini públic.

Per altra banda, el portaveu del PP va explicar que “atenent a la fluixa temporada turística, cal ser proactiu i afavorir noves activitats comercials i per això plantegem una rebaixa del 15% en les modificacions de llicència o comunicació, així mateix proposem nous incentius en el cas de les ocupacions comercials de la via pública, especialment per a aconseguir que hi hagi activitat comercial tot l’any”. De fet, el portaveu popular ha lamentat que, en els darrers anys s'hagin tancat els exercicis amb superàvit, però que això no s'hagi traduït en una reducció de la pressió fiscal per als cambrilencs, que “ja la tenim prou elevada”.

"Ara ens vendran que es congelen els impostos, però la bona notícia seria que baixessin i sobretot perquè hi ha marge"

Segons Chatelain: “la seva proposta és un reflex del que s'ha fet, és a dir, res. Presenten unes ordenances en les que no modifiques res. Quines són les seves polítiques? Ara ens vendran que es congelen els impostos, però la bona notícia seria que baixessin i sobretot perquè hi ha marge. Si estàs venent superàvit has d'intentar que sigui menys –perquè per llei va a pagar deute amb els bancs (actualment hi ha un deute de 20 milions d'euros)– i tens un cert marge. La prova està que fa poc, l'equip de govern va demanar un crèdit de 3 milions d'euros que, per cert, encara no sabem en què s'ha de traduir perquè encara no ha passat cap projecte. Per molt ràpid que s'executin ja van fatal de temps i potser ens trobem que aquests 3 milions no se'ls gasten. Tenen motius seriosos de preocupació. Considero que el mandat 2015-2019 ja s'ha acabat per diversos motius: perquè es veu al document de les ordenances fiscals per al 2019 i perquè també es veurà a la proposta de pressupost que tindrem en un parell de mesos. L'única cosa que s'haurà fet amb una mica d'envergadura serà el nou pont de la riera d'Alforja. Qui ho va projectar i ho va deixar pagat? El govern anterior. És molt trist el bagatge d'aquest govern. Ja no hi ha temps de més propostes, com a molt intentaren executar el crèdit a corre-cuita, però el temps s'està acabant. Si no, no hi haurà res”.

Comenta aquest article