Cultura

Poesia

La cambrilenca Helena Martínez-Ferreruela, guanyadora del premi de poesia «Salvador Estrem i Fa» a Falset

Per Lluís Rovira i Barenys

Helena Martínez-Ferreruela amb el diploma del premi de poesia, a la seu de Revista Cambrils
Helena Martínez-Ferreruela amb el diploma del premi de poesia, a la seu de Revista Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

La cambrilenca Helena Martínez-Ferreruela va ser la guanyadora, enguany, del premi de poesia Salvador Estrem i Fa, en la seva 27a edició. Aquest prestigiós Concurs Literari de Poesia i Narrativa està organitzat pel Centre d'Estudis Falsetans i l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Falset i compta amb el suport de l'Ajuntament de Falset i el patrocini del Consell Comarcal del Priorat. El lliurament dels premis es va fer el passat 9 de setembre al teatre l'Artesana de Falset, coincidint amb la festa de Santa Càndia de la capital del Priorat.

Helena Martínez-Ferreruela va participar al concurs amb el poemari titulat "Odissea menor" i va rebre els 800 euros amb què estava dotat aquest premi, a més d'un diploma acreditatiu. La guanyadora del premi confessava a revistacambrils.cat que era una gran lectora de poesia "i a estones lliures faig poesia com a afició". Una afició que diu que ha estat "tardana". Tot i això, Helena Martínez-Ferreruela ja havia guanyat el premi de Poesia Vila de Cambrils de l'any 2010, en la seva primera edició.

El poema guanyador d'aquest premi, juntament amb els altres dos guardons que es van lliurar; el de Narrativa "Amadeo Pi i Secall", que va guanyar Eva Pelegrí Marceli, i el Premi Infantil Narrativa "Priorat", que va guanyar Càndia Vidal Soldevila, s'han editat en format quadern. Helena Martínez- Ferreruela ha explicat que aquesta obra juntament amb altres poemes seus podrien ser editats per l'Editorial Tèmenos dins la col·lecció Carmina de Poesia, "es van interessar per la meva obra i es podria concretar amb la publicació d'un llibre de poesia meu de cara a Sant Jordi".

Comenta aquest article