Informació general

Participació ciutadana

S'escullen les 12 propostes finalistes dels Pressupostos Participatius

Per Redacció

Imatge del taller participatiu, ahir a la tarda, al Centre Cultural
Imatge del taller participatiu, ahir a la tarda, al Centre Cultural | Lluís Rovira i Barenys

Ahir a la tarda, al Centre Cultural, es va fer un taller per escollir les propostes finalistes presentades als Pressupostos Participatius que passaran a la fase final de votació. Tal com va exposar el sociòleg Daniel Tarragó –acompanyat de l'alcaldessa Camí Mendoza i la regidora de Participació Ciutadana, Ana López–, durant el període per a presentar propostes se'n van rebre un total de 280. D'aquestes, els serveis tècnics de l'Ajuntament en van validar 88 que complien els requisits. Es van descartar les que ja estaven previstes per l'Ajuntament i, finalment, es van aglutinar en 45 projectes que són els que es van votar ahir. Els projectes grans, mitjans, petits i micro s’han dividit en quatre categories: places parcs, zones verdes i entorn natural; via pública i mobiliari urbà; smart city, noves tecnologies, ciutat sostenible i comunicació; i equipaments, instal·lacions esportives, socials, lúdiques, turístiques i sanitàries.

Així doncs, després del taller participatiu –al qual van acudir una cinquantena de veïns–, es van escollir un total de 12 propostes que passaran a la votació final els pressupostos participatius de Cambrils dotats amb 100.000€.

Els projectes són els següents:

1. ÀREA D’ESBARJO PER A GOSSOS

Descripció: Construcció d’un espai de socialització per a gossos a la zona de Vilafortuny. S’instal·laria una tanca perimetral, bancs, jocs, una font, papereres, es plantarien arbres per fer ombra i es col·locaria il·luminació.

Nota: En breu es posarà en funcionament una zona d’esbarjo per a gossos de 700m2 amb tanca, jocs, font, etc. a sobre l’estació del tren de l’AVE, entre el camí de Mont-roig i la Riera d’Alforja.

2. MILLORES DE SEGURETAT AL PARC INFANTIL DE LA PLAÇA DE LA PALMERA

Descripció: Instal·lació d’una tanca perimetral a l’àrea de jocs infantils de la plaça situada a l’avinguda Adelaida amb Passatge n 8, i col·locació d’elements per reduir la velocitat dels cotxes abans del pas de vianants que hi ha a la sortida del pont de la riera.

3. NOU PARC INFANTIL A LA ZONA VERDA DE LA BÒBILA

Descripció: Instal·lació de jocs infantils i col·locació de mobiliari urbà (bancs, papereres, etc.) a la zona verda que hi ha al costat de l’escola la Bòbila. També s’hi plantarien arbres per fer ombra.

4. AMPLIACIÓ DE LES ÀREES DE JOCS INFANTILS DELS PARCS DEL PINARET I EL PESCADOR

Descripció: S’incrementarien el nombre de jocs infantils (fonamentalment al Pinaret) diversificant aquest mobiliari per a diferents edats i incorporant elements integradors per tal de fer-los accessibles i adaptats.

5- MILLORES AL PARC MAS CLARIANA

Descripció: Instal·lació de nous jocs infantils i millora i ampliació del mobiliari urbà (bancs, papereres, taules, etc.) i dels espais esportius (instal·lació de taules de ping-pong, etc.) zona verda ubicada entre l’Avinguda la Mussara i l’Avinguda Mas Clariana

6.- MILLORA DEL PINAR DE L’AVINGUDA MAS CLARIANA

Descripció: Renovació de la zona de jocs infantils i col·locació de taules de pícnic

Nota: Cal tenir en compte que en aquesta zona hi ha molts ocells i excrements dels mateixos. Per tant els jocs infantils i les taules es podrien instal·lar a la zona verda que hi ha entre el castell de Tona i el vial de Cavet

7.- NOU MOBILIARI URBÀ

Descripció: Adquisició i instal·lació de nou mobiliari urbà a zones estratègiques del municipi (les que s’identifiquin com a més prioritàries pels serveis tècnics): bancs amb reposa braços i respatller (còmodes i adequats per tothom i sobretot gent gran), papereres amb cendrers, i papereres de diferents fraccions de reciclatge als equipaments municipals. També s’instal·larien 2 o 3 fonts al passeig marítim.

Nota: Part d’aquesta proposta es va realitzar de forma col·lectiva en un taller participatiu que tenia per objectiu construir propostes de poble de forma comunitària

8.- APP D’INCIDÈNCIES

Descripció: Disseny i programació d’una aplicació per a tauletes i mòbils per tal que els ciutadans de Cambrils puguin comunicar incidències i propostes de millora a la via pública

9.- HABILITAR UNA NOVA SALA DE FITNESS AL PALAU D’ESPORTS I MILLORAR L’EXISTENT

Descripció: Fer una nova sala de fitness al Palau d’Esports al costat de l’actual. S’instal·laria paviment adequat, així com megafonia i climatització. També s’equiparia amb el material necessari per a la pràctica esportiva. De la mateixa manera es farien millores a la sala de fitness actual.

10.- MILLORES AL PALAU D’ESPORTS

Descripció: Millora del sistema de la temperatura de l’aigua de les dutxes, millora del sistema de ventilació (temperatura de l’aire i reducció de la humitat), i adquisició i instal·lació de noves taquilles als vestidors

11.- INSTAL·LACIÓ PERMANENT DE 3 WC QUÍMICS AL LLARG DEL LITORAL CAMBRILENC

Descripció: Instal·lació de 3 WC químics durant tot l’any a:

  • La platja del Regueral,

  • La platja de Cavet

  • La platja de Vilafortuny

12.- ESPAI DE JOC OBERT PER A FAMÍLIES

Descripció: Adequació d’una sala en un equipament municipal de la ciutat (Centre Cultural, Casal de la Gent Gran, xarxa de Centres Cívics, Centre Alba o algun altre equipament de titularitat municipal) per tal d’equipar-la amb jocs i joguines per infants i convertir-la en un lloc de trobada perquè les famílies amb mainada de fins a 5 anys disposin d’un espai per poder jugar, aprendre, experimentar, descobrir i relacionar-se

Comenta aquest article