Cultura

Arxiu

El Club Bàsquet Cambrils cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal

Per Redacció

Moment de la signatura del conveni de cessió entre el CB Cambrils i l'Arxiu Municipal
Moment de la signatura del conveni de cessió entre el CB Cambrils i l'Arxiu Municipal | Cedida

El Club Bàsquet Cambrils ha cedit el fons documental a l’Arxiu Municipal de Cambrils (AMCAM). L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el president de l’entitat esportiva, Francesc Canaldes, van signar, ahir, la cessió de la documentació, acompanyats regidor de Cultura, Josep Lluís Abella; l’arxiver municipal, Pedro Otiña, i el coordinador del Club, Sergi Lou.

El Club Bàsquet Cambrils va néixer l’any 1983 i enguany celebra el seu 35è aniversari. El fons documental està format per documentació administrativa, entre la que destaca els estatuts, les eleccions de juntes i la documentació de caràcter econòmic relacionada amb subvencions. També en destaca una bona quantitat de fitxes federatives de jugadors del club datades entre 1985 i 2017.

Com a documentació singular, cal mencionar l’ingrés mitjançant aquest fons d’algunes fotografies i diferents actes de partits de bàsquet, amb totes les anotacions de puntuació, jugadors i incidències. Amb la incorporació d’aquest fons a l’AMCAM –el primer de caràcter esportiu–, es posa a l’abast del públic en general la possibilitat de conèixer millor una entitat històrica de Cambrils, a la vegada que s’obre el camí per a futurs estudis relacionats amb l’esport masculí i femení del municipi.

 

Comenta aquest article