Informació general

Concentració

Concentració a la plaça del Pòsit pels 11 mesos de l'empresonament dels Jordis

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració d'ahir al vespre, a la plaça del Pòsit
Un moment de la concentració d'ahir al vespre, a la plaça del Pòsit | Lluís Rovira i Barenys

La plaça del Pòsit va acollir, ahir al vespre, l'acte mensual per demanar l'alliberament del presos polítics coincidint amb el dia que feia 11 mesos de l'empresonament dels Jordis. Primer que tot es va llegir un manifest en el que es feia un repàs de totes les persones represaliades aquests darrers mesos, "tots ells han esdevingut ostatges polítics que l'Estat ens mostra com exemple del que ens pot passar si insistim en la nostra determinació. Ens volen aturar a costa de laminar els nostres drets civils i polítics". El manifesta també denunciava "la utilització de l'extrema dreta per part de certs estaments i partits de l'Estat, amb l'objectiu de trencar el país i dividir la societat, i els hi hem dit alt i clar que no se'n sortiran. I de la mateixa manera també exigim a les nostres institucions que plantin cara a aquesta impunitat, que no en pot passar ni una més, que al feixisme se'l combat des de la legitimitat de les nostres institucions". El manifest també recordava que en pocs mesos començarà el judici i que la justícia espanyola "ja té llestes les sentències condemnatòries. S'albira un càstig judicial injust i dolorós al que caldrà respondre". El comunicat acabava exigint "avançar cap a la República, perquè sabem que només amb la República serem capaços d'alliberar els presos i fer que tornin els exiliats sense por a represàlies de cap mena, i per això no cedirem en la lluita per assolir-la el més aviat possible".

Després de la lectura del manifest es va escoltar la cançó "Companys, no és això", de Lluís Llach i es va fer la lectura d'una carta que Jordi Sànchez va escriure al seu company Jordi Cuixart, aquest passat dimecres. Amb el cant dels Segadors es va cloure l'acte.

Queixa per no poder ser a la Mostra d'Entitats

En l'apartat d'avisos, Albert Oller, portaveu de l'ANC de Cambrils va lamentar el fet que Òmnium Cultural hagués quedat exclosa de la Mostra d'Entitats que s'havia d'haver celebrat aquest passat dissabte a la tarda i que finalment va quedar suspesa per la pluja. En una carta enviada a les entitats, se'ls va dir que les entitats de caire polític no hi anessin, enguany, ja que altres entitats així ho havien sol·licitat. Ni l'ANC ni tampoc Societat Civil Catalana, que als darrers anys hi eren presents, enguany no hi estaven convidades. El que lamentava Oller és que també s'hagués inclòs Òmnium en aquest llistat quan es tracta d'una entitat cultural.

Comenta aquest article