Informació general

Ensenyament

4.662 alumnes comencen el curs escolar 2018-2019 a Educació Infantil, Primària i ESO

Pel que fa als cursos d'escolaritat obligatòria, enguany es compta amb 983 alumnes al segon cicle d'Educació Infantil (P3,P4 i P5); 2.229 alumnes a Primària i 1.450 alumnes a l'ESO

Per Berta Ruiz

Entrada de l'escola Joan Ardèvol, aquest matí
Entrada de l'escola Joan Ardèvol, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

El passat dimecres 12 de setembre es va posar en marxa un nou curs escolar a Cambrils. Segons dades facilitades pel Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils, pel que fa als cursos d'escolaritat obligatòria, enguany es compta amb 983 alumnes al segon cicle d'Educació Infantil (P3,P4 i P5); 2.229 alumnes a Primària i 1.450 alumnes a l'ESO. Tot plegat suma un total de 4.662 alumnes a l'etapa d'escolaritat obligatòria. A aquest volum d'alumnat se li han d'afegir les etapes educatives que no són escolaritat obligatòria, és a dir, les llars d'infants, així com els cursos de Batxillerat i de Cicles Formatius. Aquestes dades encara no han estat facilitades pel Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament.

Així doncs, encara amb dades provisionals, el repartiment d'alumnes als set centres escolars cambrilencs queda de la següent forma:

Escola Cambrils: 454 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil i Primària)

Escola Mas Clariana: 452 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil i Primària)

Escola La Bòbila: 440 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil i Primària)

Escola Guillem Fortuny: 451 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil i Primària)

Escola Joan Ardèvol: 388 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil i Primària)

Escola Marinada: 386 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil i Primària)

Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer: 1.028 alumnes (2n Cicle d'Educació Infantil, Primària i ESO)

Sí es disposen de les dades d'ESO dels tres centres públics: Institut Cambrils (355 alumnes), Institut La Mar de la Frau (367 alumnes) i Institut Ramon Berenguer IV (397 alumnes). En aquesta etapa, cal destacar que, a dia d'avui, només es disposen de quatre places vacants a l'institut Ramon Berenguer IV a primer d'ESO –que és l'únic centre que compta amb quatre línies en aquest curs–. La resta de centres estan complets.

Pel que fa al repartiment de línies: n'hi ha 14 línies de P3, 13 línies de P4 i 15 línies de P5. A la Primària, hi ha 15 línies de primer fins a cinquè, mentre que a sisè n'hi ha un total de 16. A l'ESO (Educació Secundària Obligatòria), a primer i a segon d'ESO hi ha 13 línies respectivament i a tercer i quart n'hi ha 12 a cada curs. A destacar que l'escola Joan Ardèvol compta amb una única línia de P3 i té un total de 32 alumnes. Aquests alumnes però s'han desdoblat en dos grups amb 17 i 15 alumnes respectivament, tal com s'havia anunciat mesos enrere.

Comenta aquest article