Societat

Solidaritat

Arriba la 3a edició de «Deixa't prendre el pèl»

Aquest proper diumenge 16 de setembre, 80 barbers i 10 perruqueres participaran en la tercera edició de la campanya solidària contra el càncer infantil. Els diners recaptats es destinaran al Grup de Recerca de la Vall d'Hebron

Per Berta Ruiz

Imatge de la presentació de la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl", ahir al matí al Port
Imatge de la presentació de la campanya solidària "Deixa't prendre el pèl", ahir al matí al Port | Berta Ruiz

Aquest proper diumenge 16 de setembre, 80 barbers i 10 perruqueres arribats d'arreu d'Espanya participaran en la tercera edició de la campanya solidària “Deixa’t prendre el pèl”. Estaran de les 10 a les 15 h, al Mollet del Rec, per tallar el cabell, pentinar, arreglar o afaitar barbes a canvi d’un donatiu d’un mínim de 8 euros per a la investigació del càncer infantil. En aquesta ocasió, els fons recaptats es destinaran al Grup de Recerca Translacional en Càncer en la Infància i Adolescència de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

Ahir al matí, al Port, tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Benestar Social, Josep M. Vallès; el doctor de l’Hospital de la Vall d’Hebron Josep Sánchez de Toledo, i l’equip impulsor de la iniciativa –encapçalat per Javier Torrente i Evelyn Font–.

Una jornada solidària i festiva

Les persones que vulguin col·laborar en la causa, a més d’adquirir els tiquets pels serveis de perruqueria i barberia, podran fer donatius o comprar productes de merchandising com samarretes, polseres i diademes. A més, com van explicat els organitzadors, enguany l’activitat s’ha ampliat amb una part més festiva perquè els i les participants, a més de deixar-se prendre el pèl, gaudeixin de la jornada. Entre altres propostes, hi haurà degustacions gastronòmiques i vermut electrònic, globoflèxia, i una carpa de l’Hospital de la Vall d’Hebron amb jocs científics.

Una iniciativa que va néixer l'any 2016

La iniciativa va néixer el 2016 a partir del coneixement d’un cas de càncer infantil proper a Javier Torrente i té una doble finalitat. Per una banda l’objectiu és sensibilitzar a la població envers la malaltia del càncer infantil i recaptar diners per a la investigació, i, per l’altra, donar a conèixer l’ofici de la barberia que cada vegada és més reconegut. En la passada edició es fan fer 700 serveis de tall de cabell i barberia i es van recaptar 13.537 euros entre els talls de cabell i barberia, les donacions, els patrocinadors i el marxandatge. L'objectiu d'enguany és superar la xifra econòmica recollida l'any passat.

L’Ajuntament de Cambrils, a través de l’Oficina Tècnica d’Inclusió Social, impulsa aquesta iniciativa del barber Javier Torrente, que a la vegada compta amb el suport de l’associació espanyola que reuneix als professionals de la barberia, “Barberos de España”.

L’Apunt

Cada any es diagnostiquen uns 200 casos nous de càncer infantil a Catalunya
Tal com va exposar el doctor, ahir, a Catalunya cada any es diagnostiquen uns 200 nous casos de càncer (un miler a Espanya i uns 15.000 a Europa) i prop d’un 80% dels afectats aconsegueixen superar la malaltia. El càncer és la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys –després dels accidents–. En els casos de càncer infantil, cada tumor i cada cas és diferent i, per això, és fonamental comptar amb un conjunt de persones especialistes. Es tracten de càncers embrionaris que poden créixer en els teixits. El càncer amb més freqüència és el cas de la leucèmia, que representa un 25% dels casos diagnosticats.

Comenta aquest article