Informació general

Diada

Un cambrilenc a la Diada més austral del món

Per Redacció

Agustín Vázquez, a l'esquerra de la imatge, assegut, amb la resta de catalans a aquest indret de Xile
Agustín Vázquez, a l'esquerra de la imatge, assegut, amb la resta de catalans a aquest indret de Xile | Cedida

Ja és tota una tradició que els dies previs a la Diada de l'Onze de Setembre es puguin veure imatges de les diades que els catalans residents a l'exterior celebren arreu del món. Enguany, segons el portal Catalans Al Món, s'han registrat una vuitantena de Diades i la majoria s'han celebrat aquest passat cap de setmana per qüestions de calendari dels països estrangers.

La més austral d'aquestes diades ha estat la de Puerto Varas, al sud de Xile, on comença la Patagònia. A 11.800 kilòmetres d'aquí. I un dels seus participants ha estat el cambrilenc Agustín Vázquez, que després d'estudiar a Barcelona, va marxar a Xile fa un any per viure amb la seva parella.

L'Agustín ha explicat que aquesta colla de nous catalans es van conèixer fa poc. "Al principi només ens coneixíem per WhatsApp, un català coneix un altre i l'afegeix al grup, i ara ja portem un parell de trobades i la Diada que vam celebrar aquest passat diumenge. En un futur ens agradaria fer la nostra agrupació de catalans i ajudar als nouvinguts a trobar el seu lloc aquí i, entre tots, sentir-nos una mica més a prop de casa."

Agustín Vázquez comenta també que la Diada celebrada aquest diumenge 9 de setembre, ha estat també un tret de sortida per a la celebració de las "Fiestas Patrias" o "Fiesta de la Chilenidad", que el dia 18 de setembre commemora la Independència de Xile de l'Imperi Espanyol. "Hem aprofitat l'ocasió per compartir una bona estona també amb alguns amics xilens barrejant el pa amb tomàquet català i l'aticucho xilè (pinxo de carn i verdures típic d'aquestes dates)." L'Agustín Vázquez és un dels 302.525 catalans que resideixen a l'estranger, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT).

 

Comenta aquest article