Informació general

Una altra Diada multitudinària

Un milió de persones, segons l'estimació feta per la Guàrdia Urbana de Barcelona, van omplir sis quilòmetres de la Diagonal de Barcelona. Des de Cambrils van sortir vuit autobusos amb 420 persones a més de molta altra gent que es va desplaçar amb vehicle

Per Lluís Rovira i Barenys

Moments de silenci abans de l'onada de soroll, ahir, a la manifestació de la Diada a barcelona
Moments de silenci abans de l'onada de soroll, ahir, a la manifestació de la Diada a barcelona | Lluís Rovira i Barenys

Per setena vegada consecutiva, la Diada va viure una manifestació massiva. En aquesta ocasió, un milió de persones, segons l'estimació feta per la Guàrdia Urbana de Barcelona, van omplir sis quilòmetres de la Diagonal de Barcelona per a fer sentir la seva veu i el seu crit per la República Catalana i per l'alliberament dels presos polítics.

Vuit autobusos des de Cambrils

L'ANC de Cambrils va omplir vuit autobusos per a la manifestació de Barcelona que van sortir de l'estació de busos de Cambrils a partir de les 13 h. Un total de 420 persones, a Cambrils, van fer servir aquest mitjà de transport per anar a Barcelona. A banda, molta altra gent va fer el desplaçament amb vehicles particulars o bé amb tren. El tram 4 de la manifestació, corresponent a les comarques del Baix Camp, sense Reus, i del Priorat va ser el lloc de trobada de la majoria dels cambrilencs. En aquesta ocasió, el moment culminant de la manifestació va ser l'arribada de l'onada sonora. Va ser un instant breu però molt intens que va provocar l'emoció de la gent. Crits de "Independència" juntament amb altres proclames van succeir aquest moment.

Posteriorment i a la zona zero de la manifestació es va fer l'enderroc simbòlic dels murs simbolitzant el trencament amb el rei espanyol, el 155 i l’hàmster del procés. després d'això van venir els parlaments dels representants de l'ANC, Òmnium i l'AMI. També van tenir un paper destacat l'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, i l'advocat davant l'ONU, Ben Emmerson que va afirmar que Catalunya seria una república independent l’any que ve.

Comenta aquest article

Galeries relacionades