Societat

Festa Major

La 14a Trobada Gegantera aplega una gernació pels carrers i places del Barri Antic

Carrers plens a vesar per veure el pas dels gegants en la 14a edició de la Trobada de Gegants, organitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga, que es va celebrar ahir a la tarda pels carrers del Barri Antic

Per Lluís Rovira i Barenys

Al final del recorregut, totes les colles geganteres es van aplegar a la plaça del Setge
Al final del recorregut, totes les colles geganteres es van aplegar a la plaça del Setge | Lluís Rovira i Barenys

Carrers plens a vesar per veure el pas dels gegants en la 14a edició de la Trobada de Gegants, organitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga, que es va celebrar ahir a la tarda pels carrers del Barri Antic. La trobada es va fer sota un cel amenaçant i amb l'aparició de quatre gotes comptades just a l'inici de la cercavila gegantera. Tot i això, no va arribar a ploure i la canalla va poder xalar amb l'evolució dels gegants, gegantons i nanos que van anar desfilant pels carrers i places. La sortida es va fer a la plaça de la Vila i va finalitzar a la plaça del Setge on cada colla va fer una ballada de lluïment i, finalment, una ballada conjunta rubricada amb un esclat de confeti i serpentines.

La Trobada de Gegants cambrilenca, que té caràcter bianual, va comptar, en aquesta 14a edició, amb la participació de 12 colles geganteres; els Gegants de Masllorenç, la colla gegantera del Serrallo de Tarragona, la Colla Gegantera de Tortosa, els Gegants del Port de Tarragona, els Serrets de Tarrés, la colla de Nanos i Gegants de Vinaròs, la colla de gegants i grallers de Vila-seca, la colla gegantera de l'Hospitalet de l'Infant, la colla gegantera els Cubanus de Duesaigües, la colla gegantera Pitot i Pitota de Mont-roig, la colla gegantera de la Selva del Camp i la colla amfitriona, la colla gegantera Tota l'Endenga, de Cambrils, que, amb aquesta trobada tancava un cap de setmana d'intensa activitat.

Un cop acabada la cercavila es va fer el sopar de colles que es va muntar al pavelló esportiu com a mesura preventiva per les previsions de pluja. El sopar va estar amenitzat pel grup de música vallenc Fenya Rai.

Comenta aquest article