Societat

Festa Major

Gran diada de Festa Major amb tots els elements festius al carrer

Matinades, Seguici festiu per anar a ofici, missa solemne, ofrena de flors a la Mare de Déu, ballada dels grups festius i vermut acompanyat de sardanes van ser els ingredients del matí del passat dissabte 8 de setembre

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de grup de tots els elements del seguici festiu cambrilenc
Foto de grup de tots els elements del seguici festiu cambrilenc | Lluís Rovira i Barenys

La diada de la Festa Major, el dissabte 8 de setembre, va ser molt intensa i es va iniciar amb el toc de matinades pels carrers del Barri Antic, a quarts de 9 del matí. Més tard, a la plaça del Setge, es formava el Seguici festiu cambrilenc per anar a ofici a l'Ermita. Encapçalaven la comitiva els diables Cagarrieres amb la Galera de Foc acompanyada pels timbalers de la colla. Seguien el grup de timbalers Cop de Cap amb la seva colla petita, els Nyenyos; els gegants Pere, Camí, Ermengol i Magdalena a més dels gegantons Cabo Quiñones i Marquès de los Vélez,  i dels nanos i els grallers i timbalers de Tota l'Endenga. Darrera de tots els elements de la colla gegantera hi anava el Ball de Bastons darrere dels quals hi anaven les autoritats i tancava el seguici la Cobla Ministrers de Cambrils.

Després de la Missa solemne concelebrada es va fer l'ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí, a la imatge instal·lada al pati de l'Ermita, després que la pubilla i l'alcaldessa fessin les seves intervencions. A continuació els grups festius van fer una ballada al pati de l'Ermita i una traca va posar el punt i final. La festa es va traslladar al pati del darrera amb el vermut de Festa Major i amb la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Riella d'Agramunt i amb els Amics de la Sardana de Cambrils.

Ball de lluïment dels elements festius, a la tarda

A la tarda, a la plaça de la Vila, tots els grups festius van tornar a actuar, aquest cop a la plaça de la Vila, davant una gernació que seguia amb molta atenció l'evolució dels diferents grups festius. A l'actuació de la tarda, a diferència del matí, s'hi va afegir la colla castellera Xiquets de Cambrils que van descarregar un 3 de 6 i un pilar de quatre aixecat per sota.

Comenta aquest article

Galeries relacionades