Societat

Revista Cambrils participa a les II Jornades sobre els Riscos Naturals a Reus

Per Trinitat Rovira

Lluís Rovira, director de Revista Cambrils, va explicar als assistents l’experiència de l’edició del DVD de la rierada

Un cop més, ha quedat demostrat que l’edició del DVD de la rierada de l’octubre de 1994 ha estat un èxit. I que no només es constitueix com un document audiovisual que té una finalitat d’entretenir o de conservar en la nostra memòria un episodi tan singular en la història del nostre poble. Aquesta eina també s’ha constituït com un element de suport i interès per a especialistes i tècnics que estudien i es preocupen per pal·liar els riscos naturals. El document és d’un gran interès, ja que a més de recollir testimonis de la gent del poble, també hi participen alguns tècnics i especialistes que donen la seva opinió i informació interessant sobre aquell esdeveniment que va marcar els cambrilencs.

Els passats 10 i 11 de febrer, es va celebrar a la Facultat d’Econòmiques de Reus un seminari sobre els riscos territorials, i més concretament sobre els riscos naturals. Aquestes jornades van estar organitzades per la Regidoria d’Emergències i Protecció Civil, i la Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. Aquests riscos naturals són amb els que convivim cada dia. Molts cops, aquests riscos és veuen ampliats per l’actuació de l’home en el territori. En el nostre cas, les rieres que travessen el nostre poble són un punt conflictiu i vulnerable davant episodis de precipitacions intenses que solen tenir lloc a la tardor. La Revista Cambrils va ser convidada a aquestes jornades perquè presentés aquest document gràfic com a testimoni visual dels efectes que poden tenir aquest tipus d’episodis en el territori.

La ponència va ser duta a terme per Lluís Rovira, director de la Revista Cambrils. La seva ponència es va centrar en explicar els fets i les conseqüències de la rierada, i en posar en context les 170 persones, aproximadament, que van assistir a l’Aula Magna de la facultat. En la seva ponència, Lluís Rovira va explicar les motivacions que havia portat la Revista a l’edició del DVD. Es van donar algunes dades de tipus geogràfic i històric sobre Cambrils, i el paper que juga la riera d’Alforja en l’articulació del municipi. També, es van oferir algunes dades sobre rierades històriques a Cambrils anteriors a la del 1994 i també posteriors. En la ponència també es va reproduir un fragment del documental editat per la Revista. La ponència de Lluís Rovira va acabar amb una qüestió d’incertesa, si de cara al futur les rieres de Cambrils estan preparades per assumir els cabals i la possibilitat que es repeteixi algun d’aquests episodis.

Comenta aquest article