Cultura

Exposició

Nuri Mariné, David Callau i Carme Bassa presenten l'exposició «Com si fos ahir» amb quadres cedits a la sèrie de TV3

Per Berta Ruiz

Carme Bassa, Nuri Mariné i David Callau, ahir, a la inauguració de l'exposició a la sala Àgora
Carme Bassa, Nuri Mariné i David Callau, ahir, a la inauguració de l'exposició a la sala Àgora | Berta Ruiz

Els artistes cambrilencs Nuri Mariné i David Callau, juntament amb la barcelonina –resident a Pratdip– Carme Bassa, van inaugurar, ahir al vespre, una exposició amb algunes obres de les col·leccions que decoren els espais i ambients de la sèrie de TV3 “Com si fos ahir”. A petició de la responsable d’ambientació de la telenovel·la, els tres artistes van cedir diverses obres –peces pictòriques i escultòriques– que formen part de les col·leccions que, fins al proper 10 d'octubre, s’exposaran a la Sala Àgora de l’Ajuntament. A l'acte d'inauguració hi van ser presents els tres artistes, juntament amb l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– i el regidor de Cultura i Festes –Lluís Abella– qui va ser l'encarregat de presentar la mostra i els seus currículums.

Per la seva part, els tres creadors van agrair a l'equip d'ambientació de la sèrie –present també ahir al vespre– que escollís les seves obres i els hagi permès gaudir d’un capítol més de la seva vida dedicada a la pintura. Segons va dir Nuri Mariné, "ens ha permès mostrar les nostres obres cada dia per TV3 a l'hora de la sèrie i també ens ha unit a nosaltres (David) més del que estàvem i a la Carme l'hem conegut amb aquest tema". Per la seva part, David Callau va dir que, "amb la Nuri ja ens coneixem des de fa molt temps, però aquest projecte amb la sèrie ens ha unit molt més. Amb la Carme ens va passar una cosa molt especial que vull explicar: ens va obrir la porta de casa seva amb tanta humilitat i tanta bellesa que vam quedar sorpresos del diàleg que té aquesta gran artista amb la seva feina i amb la seva manera de fer. Dono gràcies per aquesta unió". Finalment, Carme Bassa també va fer un seguit d'agraïments a tothom qui ha fet possible aquesta unió de tres artistes. "Ha estat una experiència inoblidable i fer una exposició al costat del David i de la Nuri és un regal de vida impressionant".

Els artistes

Nuri Mariné és graduada en Procediments Pictòrics al Mur per l’Escola d’Art i Oficis de la Diputació de Tarragona, amb una llarga trajectòria artística. Persona molt activa tant en la vessant creativa com en la de transmetre el seu art a través de l’ensenyament. Ha exposat a diferents sales de Catalunya i altres indrets com Madrid, Londres, Oyenhausen (Alemanya) o Tavira (Portugal). És una artista polifacètica i àmplia dins els ventall de l’art amb il·lustracions, pintura, murals i imatges corporatives, entre altres. Ha guanyat el premi de pintura Vila de Cambrils en dues ocasions, 2001 i 2006. Té galeria i taller propi a Cambrils.

David Callau va estudiar pintura a l’escola d’Art de Tarragona i l’especialitat de pintura de Belles Arts a l’Escola Massana de Barcelona. És un artista multidisciplinar, escenògraf en pel·lícules i teatre, constructor d’instal·lacions efímeres i videoart, amb exposicions i obra privada a Països Alemanya, França, Rússia, Bielorússia, Itàlia o Tailàndia. També ha realitzat treballs a multitud de ciutats catalanes i diversos indrets d’Espanya, com per exemple el projecte resident a Saragossa durant quatre anys per l’execució i gravació d’un documental sobre la forma de produir i conviure amb l’art. És l’autor de l’escultura pública de gran format el Pla de les Serenes situada al Mollet del Rec de Cambrils. Té galeria pròpia a Cambrils i Madrid.

Carme Bassa va néixer a Barcelona però viu a Pratdip. Va estudiar a l’Escola Massana, a l’Escola Eina (Rafols Casamada) i a Firenze (Itàlia). És artista pictòrica, però també s’expressa a través de la ceràmica i la fotografia. Ha exposat a múltiples llocs de la ciutat de Barcelona, com la sala d’Art Maragall, Tache Pares o el Pati Llimona, arreu de Catalunya i a ciutats espanyoles com Màlaga, Santa Cruz de Tenerife o Madrid. La seva obra ha traspassat fronteres i ha aterrat a diferents països com França, Alemanya, Itàlia, Panamà i Estats Units en set ocasions. Utilitza la tècnica encàustica tradicional, que barreja cera d’abelles amb diferents resines i pigments. L’atrau la riquesa dels colors ocres i els blaus que evoquen terres i cels de la mediterrània.

Comenta aquest article