Esports

Rem

Vent d'Estrop aconsegueix els millors resultats de la seva història a la Lliga Catalana de Llagut

La setena i darrera regata de la Lliga Catalana de Llagut es va disputar, el passat 2 de setembre, a la platja de la Riera d'Alforja de Cambrils

Per Redacció

Imatge de la darrera regata de la Lliga Catalana de Llagut disputada el passat 2 de setembre a Cambrils / foto: Martita Moreno
Imatge de la darrera regata de la Lliga Catalana de Llagut disputada el passat 2 de setembre a Cambrils / foto: Martita Moreno

El passat diumenge 2 de setembre es va disputar la setena i darrera regata de la Lliga Catalana de Llagut a la platja de la Riera d’Alforja, organitzada pels Vent d’Estrop i en la que es definien les posicions finals de la Lliga. Els resultats aconseguits pels cambrilencs van ser dels millors de la història del club, atès que de les vuit tripulacions que presentava, sis van aconseguir la victòria, una segona posició i una cinquena.

La jornada de regates va començar puntual amb la participació d’un total de 50 tripulacions d’un total de 16 clubs de Catalunya. Els vogadors es van trobar un cel tapat que es va anar obrint a mesura que es succeïen les finals, i un camp de regates ben quadrat amb una mar amb força tràngol que va fer que les tripulacions haguessin d’esforçar-se encara més per poder superar els embats de les onades.

El sènior masculí dóna la campanada

En categoria sènior, la tripulació masculina es va endur una clara victòria a la final per davant del Nàutic Flix, AE Xino-Xano Deltebre i Rem Badalona després d’haver-se imposat a la mànega cronometrada. Aquest resultat, combinat amb d’altres va fer que els Vent d’Estrop ocupessin in extremis la tercera posició final de la Lliga.

Sort diferent la de la tripulació femenina, que degut a que en la virada de la contrarellotge se’ls va sortir el timó, no van poder classificar-se per la final. No obstant això, han acabat ocupant la quarta posició final a la Lliga.

En categoria veterana no hi ha haver cap sorpresa. Les cambrilenques es van tornar a fer amb la victòria final per davant de Nàutic Flix, Rem Mataró i AE Xino-Xano Deltebre. Com no podia ser d’una altra manera van aconseguir la primera posició final de la categoria després de 7 victòries de 7.

Èxit absolut de les categories inferiors

En categoria juvenil, els masculins van fer-se amb una nova clara victòria per davant del Natació Badalona i Rem Badalona, cosa que els ha significat el títol de campionat incrementant les diferències amb la resta d’equips.

Pel que fa a la tripulació femenina, en una categoria en què ha faltat la participació de molts més clubs durant la temporada, les del club blau van guanyar davant del Nàutic Flix fet que també els ha reportat aconseguir el títol de Lliga per davant de les de la Ribera d’Ebre.

En categoria cadet, la tripulació masculina va tornar a imposar-se a la regata (enguany també ho han guanyat tot) a Rem Santa Cristina, Nàutic Móra i Rem Badalona, i per tant, es van endur el campionat de Lliga amb molta claredat.

Finalment, en la categoria infantil, en la que hi participen els més petits dels clubs, els Vent d’Estrop van presentar dues tripulacions que van aconseguir ocupar la primera i segona posició de la regata per davant de Nàutic Mora, fet que els va valer per assolir la primera i tercera posició del campionat de Lliga.

Amb aquests magnífics resultats el club cambrilenc afronta el darrer repte competitiu de la temporada que no és cap altre que el XXIVè Campionat de Catalunya que es disputarà els cap de setmana del 15 i 16 de setembre a la platja de Santa Cristina, a Lloret de Mar; en la que els Vent d’Estrop esperen repetir l’èxit de la Lliga.