Informació general

Política

Ivan Sanz (AdC): «He patit tres episodis d'assetjament a la meva persona, des que un grup polític m'ha marcat a les xarxes socials»

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de l'AdC, aquest matí. D'esquerra a dreta: M. Asunción Badia, Ivan Sanz, Tamara Pérez i Gerardo Olivera
Roda de premsa de l'AdC, aquest matí. D'esquerra a dreta: M. Asunción Badia, Ivan Sanz, Tamara Pérez i Gerardo Olivera | Berta Ruiz

L'Assemblea de Cambrils ha ofert, aquest matí, una roda de premsa en la què ha fet repàs d'alguns dels seus temes prioritaris en la represa del curs polític. El regidor de la formació Ivan Sanz –acompanyat dels seus companys de partit Maria Asunción Badia, Tamara Pérez i Gerard Olivera– ha estat l'encarregat de fer l'exposició. Una de les principals preocupacions que ha exposat Sanz, avui, és "el clima de confrontació ciutadana" que s'està produint darrerament al municipi. En aquest punt, el portaveu de l'AdC s'ha referit als diferents episodis viscuts en les concentracions dels Avis i Àvies de Cambrils en les darreres setmanes. "Els Avis i Àvies surten pacíficament al carrer a demanar el que creuen just, mentre que hi ha un grup de persones amb ideologia diferent que els insulten i els increpen. Tothom té dret a defensar les seves idees, però no de manera violenta ni agressiva i sense confrontacions" ha dit Sanz.

"Tots els càrrecs electes hem de fer el possible per rebaixar la tensió"

En aquesta línia, Sanz ha manifestat que, "jo mateix he patit tres episodis d'assetjament a la meva persona, des de que un grup polític m'ha marcat a les xarxes socials. M'han cridat des de vehicles, recriminant-me i insultant-me per la meva feina política. En tres anys i mig que portem a l'Ajuntament mai havia patit cap situació d'agressivitat. Sempre ens hem mostrat molt crítics amb les diferents ideologies, però sempre hem parlat amb tothom: tant amb qui pensa igual com el que està a les antípodes políticament parlant. El que s'està generant ara és molt preocupant. Entenem que entrar a la institució comporta un pes, però mai violència, agressivitat o insult. Hem de respectar les idees i tots els càrrecs electes hem de fer el possible per rebaixar la tensió". Aquesta situació s'hauria produït arrel de la publicació d'un tweet de Ciutadans en el què apareixia una imatge del regidor Ivan Sanz amb l'activista Jorge Fernández.

Solució per a la situació de Jorge Fernández

De fet, l'actual situació de l'activista Jorge Fernández també ha estat un altre dels temes exposats pel regidor de l'AdC. Sanz ha dit que "per normativa, tota persona que viu a Espanya té dret a empadronar-se on resideix". El regidor ha demanat públicament que l'Ajuntament busqui una solució perquè s'està posant en risc la integritat física i la salut d'una persona que es troba en vaga de fam des de fa un mes.

Millores al nou pont de la riera d'Alforja

El regidor de l'AdC ha anunciat que en el proper plenari presentarà una moció per demanar millores per a la seguretat viària del nou pont de la riera d'Alforja. Sanz ha demanat la instal·lació de semàfors, el canvi de la barana opaca de pont i millores en la senyalització viària d'aquest espai per evitar que es converteixi en un "punt negre" circulatori del municipi.

Desplegament dels contenidors

Sobre el desplegament de contenidors en superfície a l'Eixample Platja, Sanz ha afirmat que s'han produït queixes dels veïns per la seva ubicació i per la seva complicada accessibilitat. Ha informat que se li ha fet arribar un informe al regidor de Serveis preguntant sobre aquest desplegament, així com el canvi dels contenidors soterrats i el seu cost i pel futur de la recollida selectiva al municipi.

Queixes per la falta de climatització a la llar d'infants Maria Dolors Medina

Per altra banda, des de l'AdC també han denunciat els problemes de climatització a la llar d'infants municipal Maria Dolors Medina. Actualment, segons ha comentat Sanz, hi ha uns aparells mòbils d'aire –els mateixos en l'última dècada–. "Fa dos anys, el govern va dir que faria la instal·lació integral de l'aire condicionat, però estem a setembre de 2018 i encara no s'ha fet res. Quan es va demanar el préstec per a inversions s'incloïa una partida de 68.000 euros. Ara s'ha aprovat una part d'aquesta instal·lació i, per tant, es farà en fases. Demanem que es faci la instal·lació total, tenint en compte que afecta a una població tan sensible com són els nadons de 0 a 3 anys", ha dit Sanz.

Crítiques a les aportacions municipals en ajuts per a llibres i material escolar

Un altre tema exposat pel portaveu de l'AdC ha estat l'aportació municipal en ajuts per a llibres i material escolar. Segons ha comentat, el curs 2017-2018 es va fer una aportació de 40.000 euros. De 601 sol·licituds es van aprovar 322 i 279 van ser denegades –un 46%–. "Una vegada més veiem que l'aportació no va ser encertada, es va fer una mala gestió i una mala previsió perquè la meitat de les sol·licituds no van ser ateses. Enguany, veiem que l'aportació serà de 36.000 euros –4.000 euros menys–, per tant, veiem la intenció política i social en ensenyament que té l'equip de govern. És lamentable, vergonyós i indignant. Esperem que d'aquí a 10 mesos (eleccions municipals) les coses puguin canviar" ha afirmat.

Finalment, des de l'AdC també han avançat que en el proper plenari tornaran a presentar una moció en favor del dret a un habitatge digne, tenint en compte l'escala de preus en l'àmbit del lloguer.

Comenta aquest article