Tema del mes

Una bona temporada turística a Cambrils

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz



Aspecte que presentava la platja de Prat d’en Forés a meitats d’aquest passat mes d’agost

No només les dades i les estadístiques indiquen que aquesta ha estat, un any més, una bona temporada per al turisme cambrilenc. Un cop finalitzada, és hora de fer balanç i tots els sectors implicats en el turisme local coincideixen a afirmar que la temporada ha estat, en línies generals, força positiva. La bona ocupació que es va registrar per Setmana Santa ja feia preveure una bona temporada turística d’estiu, que el mes d’agost ha arribat a un nivell d’ocupació de gairebé el 90%. Entre l’1 de maig i el 31 de setembre més de mig milió de persones s’han allotjat al municipi. Tot i el bon moment que viu el turisme, un dels sectors implicats, el sector del comerç, enguany ha hagut de patir les conseqüències directes de la venda il·legal que tanta polèmica ha generat aquest estiu a Cambrils.
§ Prop de mig milió de persones s’allotgen a Cambrils durant la temporada turística§ Els diferents sectors implicats en el turisme del municipi coincideixen a afirmar que la temporada turística d’enguany, pel que fa a ocupació, ha estat força positiva. I les dades, facilitades per l’Observatori Turístic de la Costa Daurada, així ho indiquen. Entre l’1 de maig i el 31 de setembre d’enguany, un total de 411.911 turistes s’han allotjat a Cambrils i han realitzat prop de dos milions de pernoctacions (2.096.515), en hotels, apartaments o càmpings. L’agost ha estat el mes en què s’ha registrat un índex més alt d’ocupació al municipi, concretament ha arribat al 88%. Tot i ser un molt bon registre, no ha superat l’ocupació que es va crear el mateix mes de l’any passat, que va arribar al 90%.

Si ens fixem en els diferents sectors d’allotjament, el que ha registrat un índex més elevat ha estat el sector dels hotels, amb una ocupació mitjana del 80%. En aquest cas, el mes d’agost també ha estat el mes amb més índex d’ocupació.

Pel que fa al sector dels apartaments, també ha registrat un augment de l’ocupació respecte a l’any passat, amb una ocupació mitjana del 66%, mentre que l’any passat no va arribar al 60%. El mes en què el sector ha registrat un major índex d’ocupació ha estat el mes d’agost.

Finalment el sector dels càmpings ha registrat també una bona temporada, amb una ocupació mitjana del 66%, tot i que s’ha de destacar el descens important que va registrar durant el mes d’agost, que va ser del 82%, mentre que l’any passat va arribar al 90%. Un dels motius d’aquest descens van ser les fortes pluges que van caure durant el mes d’agost.



Comparativa de percentatges d'ocupació a Cambrils 2005-2006




Percentatges dels visitants de Cambrils per procedència

Comenta aquest article