Societat

Festes

Espectacular Nit del Foc

Cambrils va viure, aquest passat dissabte 1 de setembre, la 27a edició de la Nit del Foc,un dels plats forts de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Per Lluís Rovira i Barenys

Espectacular Nit del Foc
Espectacular Nit del Foc

Cambrils va viure, aquest passat dissabte 1 de setembre, una espectacular 27a edició de la Nit del Foc,un dels plats forts de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Tot i que algunes previsions meteorològiques auguraven pluges per la darrera hora del dia, el cert és que fins i tot el temps es va aliar amb la Nit del Foc per viure una magnífica festa de carrer. Un any més, la colla gegantera Tota l'Endenga, amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils, ha desplegat tot el seu bagatge organitzatiu per fer d'aquesta edició un nou èxit.

Correfoc infantil

El primer acte, el correfoc infantil, va aplegar cinc colles de petits diables a la plaça de la Vila. Moltíssima gent es va aplegar en aquest espai per veure les evolucions dels joves diables en un correfoc infantil que va recórrer una part dels carrers del Barri Antic. Les colles de l'Espluga de Francolí, Roquetes del Garraf, Garcia, els Cagarrieres i la Farnaqueta de Cambrils, van protagonitzar aquest correfoc que va acabar amb una encesa conjunta a la plaça de la Vila. El punt i final el van protagonitzar els grallers i timbalers de Tota l'Endenga que van fer ballar els gegantons Marquès de los Vélez i Cabo Quiñones per la plaça al mateix temps que se servia coca i xocolata per la canalla.

Nit del Foc, 27a edició

Diables i bèsties de foc es van fer els amos del Barri Antic en una nova i espectacular edició de la Nit del Foc. El grup de timbalers Cop de Cap van encetar el seguici seguits dels portadors amb les torxes i del Marquès de los Vélez. La primera encesa a la plaça de la Vila va anar a càrrec del Lluert de Cambrils. A continuació va ser el torn de la Farnaca i van seguir la resta de grups: el Cabrot del Vendrell, els Diables de l'Espluga de Francolí, el Diabló de la Selva del Camp, el grup de Diables d'Altafulla, la Dragonina de Constantí, el Llumanot de Perafort, els Diables de Garcia, els Joves Diables de Cunit i els Cagarrieres amb la Galera de Foc. Moltíssima gent va acompanyar els grups pel Barri Antic. El fi de festa va tenir lloc a la plaça del Setge on cada colla va fer una encesa i, tots plegats, van fer l'encesa final. Un impressionant espectacle pirotècnic va posar el punt i final.

La festa va continuar al parc del Pinaret amb el concert protagonitzat pels grups Tapeo Sound System i Albercoks, un concert que va aplegar una gernació.