Societat

Música

Irene Colmenero: una veu dolça i enèrgica a parts iguals | CONTÉ VÍDEO

Amb aquesta cançó va entrar a formar part de l'equip d'Antonio Orozco, un dels 'coaches' del programa televisiu "La Voz Kids". Colmenero participà en la quarta edició

Per Patrícia Muñoz

La cambrilenca Irene Colmenero, de només setze anys, va formar part de l'equip d'Antonio Orozco a la quarta edició de "La Voz Kids"
La cambrilenca Irene Colmenero, de només setze anys, va formar part de l'equip d'Antonio Orozco a la quarta edició de "La Voz Kids" | Patricia Muñoz

El seu pas per La Voz Kids -programa televisiu emès a Telecinco- és, probablement, el que està llençant la cambrilenca Irene Colmenero a la fama. I no és immerescuda: la seva passió per la música comença amb només 4 anys, que és quan va iniciar-se en les classes de cant a l'Escola Municipal de Música de Cambrils. Dos anys més tard, quan en tenia 6, va aprendre a tocar el piano. I, fins a dia d'avui, que en té 16, no ha parat de formar-se per fer realitat, algun dia, el seu somni: ser cantant. 

Fa tres anys que estudia cant a l'Escola Rock and Soul i està a punt d'iniciar els estudis de Batxillerat artístic. "Després no tinc clar quin grau faré. Vull seguir formant-me, això sí", ha explicat Colmenero a revistacambrils.cat. Seguirà estudiant cant, tot i que els estudis de piano els aparca temporalment perquè prefereix centrar-se en el Batxillerat.

La decisió d'anar a La Voz Kids

"Estava al sofà i la meva mare em va dir que ja s'havien obert els càstings per participar a La Voz Kids. Em va dir que per què no hi anava, i jo en un principi li vaig dir que no perquè era molt complicat. Ella em va contestar que mai se sabia, que era l'última oportunitat que tenia per participar-hi... I tenia ráo, no hi perdia res. Així que vaig tirar endavant... I quan em van dir que havia entrat, no m'ho podia creure. Em vaig morir d'emoció. Va ser tan especial...". 

La cançó que va triar Colmenero per les 'audicions a cegues' va ser People help the people, de Birdy. Rosario i Orozco van prémer els botons vermells i les seves cadires es van girar -així funciona aquest programa: els tres coaches estan d'esquenes a la persona que canta. Si els agrada la veu que estan escoltant, apreten el botó vermell i les seves cadires es giren. Aquest gest vol dir que el xiquet ja és dins del programa, perquè el coach que s'ha girat el vol al seu equip. I, a partir d'aquí, vénen les següents fases eliminatòries, com ara les 'batalles', entre els concursants que ja han entrat-. 

Aquest és un fragment de la cançó amb què Colmenero va aconseguir entrar a formar part de La Voz Kids i, concretament, de l'equip d'Antonio Orozco. Colmenero reconeix que no sabia qui triar, si Rosario o Orozco. "Vaig dedicir que em deixaria endur per les sensacions que tingués en aquell moment... i vaig decantar-me per Orozco. Vaig escollir-ho en aquell mateix moment". 

Després, va escollir la cançó Running, de Beyoncé, per la primera 'batalla' amb un altre concursant. Aquí va acabar el seu pas per "La Voz Kids", que ella defineix que va ser "breu però intens. Ha estat una experiència única i que he aprofitat molt". 

La seva vida després de passar per la gran pantalla

Colmenero no descarta, en un futur, presentar-se a més càstings. De moment, compta amb Instagram -el seu usuari és @irenecolmenero-. És la seva eina base per donar-se a conèixer: penja covers, vídeos i fotos i així facilita que la gent estigui més en contacte amb ella. "Quan vaig sortir del programa -explica Colmenero, incrèdula- tenia molts seguidors, missatges i, fins i tot, clubs de fans. Jo no m'ho esperava". Va passar de tenir-ne poc més de vuit-cents a més de 4000. I reconeix que contesta tots els missatges que rep. 

Quan se li pregunta per la seva ídola, contesta que és l'Amy Winehouse. Ja tenen dues coses en comú: els rínxols negres i el sentiment que desprenen les seves veus. La Irene Colmenero, diu, vol ser cantant i lluitarà per fer-ho realitat. I compta amb un suport que ella considera fonamental: el dels seus pares. Que, tal i com diu ella, "em donen tot el que necessito per aconseguir-ho". 

Comenta aquest article