Cultura

Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Primera tongada d'actes de la Festa Major, aquest cap de setmana

Per Redacció

Imatge del correfoc infantil de l'any passat a la plaça de la Vila
Imatge del correfoc infantil de l'any passat a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Aquest cap de setmana tindrà lloc la primera tongada d'actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. El tret de sortida oficial el donarà el pregó demà divendres 31, que aquest any va a càrrec de l'actriu Lloll Bertran. Abans d'això, a partir de les 20h, tindrà lloc des de la plaça de la Vila fins a l'Ajuntament la cercavila del pregó amb el bestiari festiu, la Farnaca i els timbalers. Davant del consistori hi haurà totes les entitats festives: els diferents elements de la colla gegantera Tota l'Endenga, els diables Cagarrieres, els Xiquets de Cambrils, els timbalers Cop de Cap i el Ball de Bastons de Cambrils. Tots junts fins que comenci el pregó; després, brindis amb cava i tronada la Festa Major de la Mare de Déu del Camí ja es podrà donar oficialment per encetada.

La Nit del Foc, dissabte 1 de setembre

Com cada any, la Nit del Foc, que enguany arriba a la 27a edició, serà un dels actes més destacats i multitudinaris. Serà el dissabte 1 de setembre amb el correfoc infantil que començarà a les 18 hores a la plaça de la Vila. En acabar, coca i xocolata pels menuts. El correfoc de les colles grans serà a partir de les 22.30 hores pels carrers del Barri Antic, amb l'espectacle pirotècnic final a la plaça del Setge. Seguidament, hi haurà concert al Parc del Pinaret amb Tapeo Sound System i Albercocks.

L'endemà, diumenge dia 2, a les 18 hores, hi haurà a la Plaça de la Vila la diada castellera. Hi prendran part els Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo.

Activitats per a tota la família

Enguany, també s'han previst diferents activitats per a la família i la canalla. En primer lloc, dimarts 4 la tarda infantil omplirà el Parc del Pinaret, on de les 18 a les 20 hores, la canalla podrà gaudir de tallers per conèixer els Diables, els Nans, els Bastoners, les anxanetes, els Timbalers, etc. En acabar els tallers, a les 20 hores, hi haurà al mateix parc un espectacle de circ. Simultàniament s'inaugurarà a la Torre del Port l'exposició La Mar de Patchwork -del taller Montse Forcadell de Cambrils-. En segon lloc, dimecres a les 19 hores hi haurà al Parc del Pinaret, també, un concert de la mà d'un grup d'animació musical per a tota la família: Pop Per Xics. Una altra exposició s'inaugurarà, el mateix dimecres a la Sala Àgora a les 20 hores: es tracta de la mostra "Com si fos ahir", de Carme Bassa, David Callau i Nuri Mariné.

Comenta aquest article