Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils celebren el 25è aniversari amb un assaig especial per a la diada de la Festa Major

El passat diumenge 26 d'agost, els Xiquets de Cambrils van celebrar el seu 25è aniversari de la seva fundació i el 5è aniversari de seva refundació amb un assaig especial de Festa Major a la plaça de la Vila i un dinar celebrat al passeig Albert

Per Alejandro Balaguer

Assaiga dels Xiquets de Cambrils, aquest passat diumenge, a la plaça de la Vila
Assaiga dels Xiquets de Cambrils, aquest passat diumenge, a la plaça de la Vila | Cedida

El passat diumenge 26 d'agost, els Xiquets de Cambrils van celebrar el seu 25è aniversari de la seva fundació i el 5è aniversari de seva refundació amb un assaig especial de Festa Major a la plaça de la Vila i un dinar celebrat al passeig Albert. L'objectiu d'aquests actes era reunir al major nombre de persones que tenen o tenien alguna vinculació amb la colla al llarg de la seva història. A més a més, l'assaig va servir per preparar els castells que la colla portarà a plaça el proper diumenge 2 de setembre en motiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. La diada tindrà lloc a les 18 hores a la plaça de la Vila i també comptarà amb la presència dels Xiquets de Reus i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès. Prèviament, el divendres 31 d'agost a partir de les 20 hores, tindrà lloc el pregó de Festa Major a la plaça de l'Ajuntament on els de la camisa bordeus alçaran algun castell. Una vegada finalitzat l'acte, a les 22 hores, realitzaran l'últim assaig general previ a la diada al Centre Cultural.

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils: "Volem repetir la diada de la temporada passada amb el 2 de 6, el 3 de 7 i el 5 de 6 i afegir el pilar de 5"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va mostrar-se satisfet amb els assajos previs a la Festa Major, destacant l'assaig especial del diumenge on van poder reunir un bon volum de gent que els va permetre lligar molt bé els tres castells i el pilar que volen portar a plaça. Aquests castells passarien pel 2 de 6, el 3 de 7 i el 5 de 6, que ja van completar la temporada passada en aquesta diada. La principal diferència seria que afegirien el pilar de 5, un pilar que han treballat molt durant la temporada i que esperen descarregar, ja que seria el primer des de la refundació. D'aquesta manera, els Xiquets de Cambrils es plantegen una diada molt ambiciosa i aprofiten per convidar a tothom que estigui a plaça a donar un cop de mà a la pinya. Finalment, va fer menció del 4 de 7, un castell que també han anat treballant de cara a la diada de Festa Major però que degut a certs problemes al tronc del castell han hagut de descartar. Tot i això, el continuaran treballant per poder estrenar-lo aquesta temporada.

 

Comenta aquest article