Informació general

Obres

L'inici de les obres de l'avinguda de Charles Darwin, previst per a meitats de setembre

La setmana passada es va fer pública l'adjudicació de la primera i la segona fase de les obres que suposaran la renovació total de la urbanització

Per Berta Ruiz

Imatge actual de la futura avinguda de Charles Darwin
Imatge actual de la futura avinguda de Charles Darwin | Berta Ruiz

Les obres de l'avinguda de Charles Darwin està previst que comencin a meitats del proper mes de setembre. El passat 22 d'agost es va fer pública l'adjudicació de la primera i la segona fase de les obres. L'Ajuntament de Cambrils havia tret el projecte a licitació el passat mes de març.

La primera fase de les obres –adjudicada a l'empresa M. I J. Gruas SA– inclou principalment la pavimentació de la vorera, la franja d’aparcament i la senyalització. Compta amb un pressupost de 348.918 euros i s'estableix un contracte de 6 mesos. Per altra banda, la segona fase –adjudicada a l'empresa Civil Stone SL– s’iniciarà una vegada finalitzin els treballs de la fase 1. Aquesta inclou la pavimentació del carril central del vial, la xarxa de rec, pluvials i enllumenat, la jardineria i la resta de senyalització viària. El pressupost d’execució és de 547.183 euros i s'estableixen 5 mesos de contracte.

Renovació total de la zona

Els treballs suposaran la renovació total de la urbanització i afectaran a una superfície de 18.983 metres quadrats situats al marge de ponent de la riera d'Alforja, des de la font del Mil·lenari fins a la futura estació del tren, limitant al nord amb l’'autopista AP7, a l’'oest amb el parc del Pinaret i a l’'est amb la riera d'Alforja. L’avinguda tindrà una zona enjardinada, dos carrils de circulació rodada, una franja d’aparcament en línia, una zona enjardinada amb arbustos, un carril bici, una vorera de quatre metres d’amplada i un tercer espai enjardinat fins a la tanca del Parc del Pinaret.

A finals d'aquest de l'any passat es va celebrar un ple extraordinari en què es va aprovar una modificació de crèdit per un import total d'1,3 milions d'euros per impulsar diferents obres de millora. Entre les despeses derivades d'aquesta modificació de crèdit es va incloure una partida de 700.000 euros per dur a terme aquestes obres de l'avinguda de Charles Darwin, que amb aquest import ja comptarà amb el 100% del finançament, que es completa amb una altra partida municipal i la subvenció de la Diputació de Tarragona.

Comenta aquest article