Informació general

Manifestació

Moments de tensió al llarg de la Passejada per la República

Una part dels espanyolistes que van acudir a provocar els manifestants de la Passejada per la República, ahir a la tarda, mostraven una gran crispació

Per Lluís Rovira i Barenys

Una dona estira el cap d'un independentista amb la seva bandera espanyola
Una dona estira el cap d'un independentista amb la seva bandera espanyola | Lluís Rovira i Barenys

Una part dels espanyolistes que van acudir a provocar els manifestants de la Passejada per la República, ahir a la tarda, mostraven una gran crispació. Aquesta mateixa crispació els feia fer tota mena de estranys balls ridículs davant dels manifestants. En alguns moments improvisaven una mena de sardana i alguns altres, feien tota classe de gestos provocadors cap els manifestants independentistes. Un cordó policial format per agents de la Policia Local de Salou i dels Mossos d'Esquadra s'encarregava, però, que els unionistes no s'acostessin als independentistes. A més, les furgonetes dels Mossos amb els antiavalots a dins seguien la manifestació per la calçada del passeig.

On es van viure moments de més tensió va ser a la zona del monument de Jaume I. Primer que tot, una persona que arribava pel darrere amb una estelada es va posar al monument i va quedar envoltat de gent amb banderes espanyoles. Alguns d'aquests ho van veure com una provocació i una dona li va tapar el cap amb la seva bandera espanyola i va estirar cap enrere amb força. Després d'això, uns quants dels manifestants espanyolistes es van quedar enfilats al monument mentre la manifestació els passava a fregar. Es van viure moments de tensió i una de les persones espanyolistes, força coneguda a la zona pel seu activisme, va mullar la bandera espanyola a l'aigua del monument i va esquitxar els nombrosos representants de premsa que estaven gravant aquests moments. A banda d'això, hi va haver un parell de moments més de tensió entre algun dels espanyolistes i algun vianant que passava pel passeig. La presència policial va ser decisiva per evitar friccions i finalment no es va haver de lamentar cap incident de gravetat.