Informació general

Concentració

Multitudinària concentració a les portes de la presó de Mas d'Enric en suport de Carme Forcadell

Els Avis i Àvies de la demarcació van protagonitzar la primera part de la concentració i van deixar par a la segona part sota el lema de "Cap dona en l'oblit"

Per Lluís Rovira i Barenys

Bernat Pegueroles, parella de Carme Forcadell, va adreçar unes paraules a la gent concentrada a les portes de la presó de Mas d'Enric
Bernat Pegueroles, parella de Carme Forcadell, va adreçar unes paraules a la gent concentrada a les portes de la presó de Mas d'Enric | Lluís Rovira i Barenys

El pàrquing de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, va viure una gran mobilització, ahir al vespre, en suport de la presidenta Carme Forcadell que porta cinc mesos empresonada. Aquest acte, al que hi van assistir centenars de persones, estava coordinat amb el que es va fer al voltant de la presó del Puig de les Basses, on està empresonada la consellera Dolors Bassa, i tenia com a lema "Cap dona en l'oblit". Primer que tot, hi van prendre part els Avis i Àvies de diferents poblacions de la demarcació, entre ells els de Cambrils que hi van fer una concentració. També hi van intervenir diferents elements festius i els Xiquets de Reus van aixecar uns pilars.

Un cop acabada aquesta concentració es va donar pas a l'acte promogut per "Cap dona en l'oblit" amb la intervenció de Mireia Boya (CUP), Irene Fornós (ERC), Teresa Pallarès (Junts x Catalunya), Titón Laïlla (Demòcrates), Montse Sánchez (Súmate), Eulàlia Subirà (ANC) i va tancar l'acte Bernat Pegueroles, parella de Carme Forcadell, que va explicar com és el dia a dia de la presidenta dins la presó i va llegir una carta que li havia lliurat Forcadell per a que fos llegida en aquest acte. Després de diferents interpretacions musicals i el sopar de carmanyola, es va donar per tancat l'acte.

Passejada per la República

Demà dissabte, a partir de les 19 h, a Salou tindrà lloc la Passejada per la República, acte convocat per la Plataforma x la Democràcia i la Llibertat, de Cambrils, Salou i Vila-seca. Aquest acte ha aixecat una gran expectació i fins i tot l'alcalde de Salou, Pere Granados, va fer públic un comunicat, ahir a la tarda, en el que mostrava el seu malestar per l'autorització que s'havia donat a aquesta Passejada per part de a Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior. Segons Granados, “l’emplaçament triat per l’ANC i autoritzat pel Departament d’Interior de la Generalitat considerem que no és el més idoni essent una de les zones més concorregudes de Salou en plena temporada alta turística del municipi”.

Els Avis i Àvies cambrilencs van participar a la concentració d'ahir, davant la presó de Mas d'Enric / Foto: cedida

 

Comenta aquest article