Informació general

Manifestació

Cambrils per la Independència facilita autocars per assistir a la Diada per la República de l'Onze de Setembre

Per Redacció

Cartell de l'ANC de  Cambrils a la manifestació de la Diada de l'any passat, a Barcelona
Cartell de l'ANC de Cambrils a la manifestació de la Diada de l'any passat, a Barcelona | Lluís Rovira i Barenys

Com s'ha fet en els darrers sis anys, Cambrils per la Independència, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), posa a la venda tiquets d'autocar per tal de facilitar la mobilitat el dia de la Diada. Els tiquets, que en aquesta ocasió costen 15 euros amb l'anada i la tonada incloses, es poden adquirir, ja, a la llibreria Carlin (carrer de la Verge del Camí, 3) i a Infor Apartaments (carrer de Mont-roig, 4). L'entitat independentista també anima als cambrilencs a fer la inscripció per participar en la manifestació que es farà a Barcelona l'Onze de Setembre a través del lloc web següent: http://diada.assemblea.cat

Enguany, a Infor Apartaments també es pot fer la reserva de la compra de la samarreta de la Diada, de color corall i que costa 15 euros la talla de les persones adultes i 8 euros la dels infants.

L'Onze de Setembre que reivindica el mandat de l'1 d'octubre

La manifestació d'enguany es desenvolupa en un context polític molt complex. Després del referèndum d'independència de l'1 d'octubre, en el qual més de 2,2 milions de persones van sortir a votar i un 90% ho va fer pel sí a la independència, l'Estat espanyol ha intensificat una campanya repressiva sense precedents contra la ciutadania i contra el moviment independentista. Primer, amb l'aplicació de l'article 155, que liquidava l'autogovern català i suspenia el Parlament català. Després, amb la persecució, l'exili i l'empresonament de líders polítics i civils, alguns dels quals fa més de deu mesos que són en presó preventiva a l'espera de judici, en un procés d'instrucció ple d'irregularitats i sense garanties. A l'actitud pacífica i democràtica de la societat catalana, el Govern espanyol només hi ha respost amb la repressió. Per això, la manifestació d'enguany serà per reivindicar el mandat de l'1 d'octubre i defensar la declaració d'independència feta al Parlament de Catalunya el 27 d'octubre del 2017, que no s'ha fet efectiva.

A Barcelona, s'espera que centenars de milers de persones surtin al carrer per reclamar la independència de Catalunya sota el lema Fem la República catalana. Serà el setè any consecutiu que l'ANC organitza una manifestació massiva per reivindicar el dret d'autodeterminació de Catalunya. Des del 2012, a cada convocatòria s'hi han aplegat més d'un milió de persones, sempre de manera pacífica i cívica. La manifestació omplirà la Diagonal de Barcelona, una de les artèries de la ciutat. La gent es concentrarà al llarg de l'avinguda i a partir de les 17.14 h s'iniciarà una onada sonora feta per les persones assistents que la recorrerà de punta a punta. Els manifestants exhibiran els seus propis cartells per donar així la veu a la ciutadania perquè s'expressi.

Una Diada internacional

Barcelona no serà l'única ciutat que celebrarà la Diada i que reivindicarà el mandat del referèndum. Les assemblees exteriors de l'ANC ja s'estan mobilitzant i preparant per sortir al carrer durant la Diada a les principals ciutats europees i d'arreu del món.

L'ANC ha elaborat un vídeo promocional, que ha estat traduït a set idiomes, on es posa en relleu el paper cabdal de la ciutadania en tot el procés d'independència.

 

Comenta aquest article