Cultura

CONTES INFANTILS

Conte i taller pels més menuts a la biblioteca municipal

Per Patrícia Muñoz

Els menuts van escoltar "com la sirena va resoldre a Cambrils el problema de l'aigua salada"
Els menuts van escoltar "com la sirena va resoldre a Cambrils el problema de l'aigua salada" | Patrícia Muñoz

Les 12 del matí del divendres passat va ser l'hora del conte a la biblioteca municipal. Els més menuts, de la mà de l'empresa ANS Educació, van poder escoltar, de la mà d'un contacontes, "La sirena de la font". Tot seguit, es va realitzar un taller, on van poder treballar junts pares i fills, en relació al conte que just acabaven de conèixer.

Contes amb patrimoni cambrilenc

Una vintena de xiquets d'entre dos i sis anys van acudir a l'Hora del Conte. ANS Educació es va encarregar de dinamitzar "La sirena de la font", de Lena Paüls, que forma part dels "Contes d'hàbil encanteri". Es tracta d'una sèrie de contes escrits per autores del Camp de Tarragona les històries dels quals passen dins del territori: tenen com a escenari Reus o Cambrils, per exemple.

La dinàmica: un conte i un taller

L'empresa educativa té l'objectiu de sintetitzar aquests contes a través d'un taller perquè els nens l'entenguin millor. "Volem donar visibilitat als lectors amateurs i permetre que participin legats pares i fills", explicava a revistacambrils.cat Victor García, cofundador d'ANS Educació. "A l'estiu, ho fem en forma de conte curt, perquè és la màxima atenció que poden prestar els més menuts", afegia.

En aquesta darrera ocasió, els infants van escoltar com es va resoldre el problema de l'aigua salada a Cambrils: gràcies a una sirena que duia un collar de perles negres. El taller de després va consistir en fer una capseta de paper, decorada amb motius mariners, per guardar-hi "les perles del collar de la sirena".

Després del conte, fills i pares van confeccionar una capsa de paper decorada amb motius mariners | Foto: Patrícia Muñoz

 

Comenta aquest article