Informació general

Manifestació

Prop d'una cinquantena de persones es manifesten al Port contra les ocupacions

La manifestació havia estat convocada per veïns de Vilafortuny i va recórrer la façana del Port fins arribar davant la seu del Patronat de Turisme on es va llegir un manifest

Per Lluís Rovira i Barenys

Una cinquantena de persones es van aplegar a la manifestació d'ahir al vespre contra l'ocupació d'habitatges
Una cinquantena de persones es van aplegar a la manifestació d'ahir al vespre contra l'ocupació d'habitatges | Lluís Rovira i Barenys

Prop d'una cinquantena de persones van participar, ahir al vespre, a la manifestació organitzada pels veïns de Vilafortuny per mostrar la seva disconformitat amb les ocupacions que pateix aquest barri. Els manifestants es van concentrar a la vorera de davant del Club Nàutic i a quarts de 8 es van posar en marxa i van recórrer el passeig del Port fins arribar al passeig de les Palmeres. La manifestació es va aturar davant la seu del Patronat de Turisme on es va llegir el manifest i, tot seguit, es va procedir a la recollida de signatures en contra de les ocupacions, que pensen lliurar aquest mateix matí a l'Ajuntament. Durant tot el recorregut els manifestants van cridar diferents consignes com "Basta ya de ocupación", "Fuera ocupas de Cambrils", i algunes dirigides a l'Ajuntament; "Este Ayuntamiento no hace nada" o bé "Señora Mendoza, queremos soluciones".

Conflictes veïnals amb els ocupes d'habitatges

Vilafortuny, com altres barris cambrilencs, pateix el problema de les ocupacions d'habitatges des de fa temps però bona part dels arguments que es van esgrimir en el manifest anaven centrats en l'ocupació que es va fer aquest passat mes de juny a l'edifici de l'antiga residència Montemar, per una part, i en la resta d'ocupacions d'habitatges. En aquest sentit es va dir que s'estava en contra de "les màfies que trafiquen amb la misèria humana i s'aprofiten de la vulnerabilitat de certs col·lectius per al seu propi benefici". En el comunicat d'ahir també es relacionava "l'aparició d'habitatges ocupats" amb "escenaris de conflicte veïnal que no resulten integradors ni beneficiosos per a la col·lectivitat" i que en alguns casos acaben amb "extorsions i amenaces cap els veïns sense cap tipus de conseqüències". Pel que fa a aquests casos, els veïns volen saber com es planteja una solució a aquests conflictes per part de l'Ajuntament, "pensem que l'Ajuntament fa el possible però que es podria fer més"

Pel que fa al cas de l'antiga residència Montemar, el comunicat llegit pels veïns ahir al vespre deia que "no entenien que l'Ajuntament, en el seu dia, hagués tapiat els accessos a l'edifici perquè existien riscos per a les persones i que ara no pugui fer res per a garantir la seguretat dels que ocupen aquest espai, a banda del malestar i la tensió veïnal que poden produir enfrontaments entre col·lectius. A més no s'ha de perdre de vista el fet que si no s'actua de forma immediata, decidida i contundent es pot produir un efecte crida a més ocupes, d'imprevisibles conseqüències". El comunicat acabava dient que davant aquest problema, "hi ha ajuntaments que actuen des del primer moment i resolen aquestes situacions de forma contundent, sense donar marge a l'expansió d'ocupacions dins el seu municipi. Cambrils ha dilatat en el temps la resolució del problema, però ha arribat el moment d'actuar i deixar l'immobilisme enrere, els veïns així ho exigim"

Novè dia de vaga de fam de Jorge Fernández a les portes de l'Ajuntament

D'altra banda, Jorge Fernández, una de les persones que va ocupar l'antiga residència Montemar, compleix avui el seu novè dia de vaga de fam a les portes de l'Ajuntament per exigir que sigui reconegut com a veí i que es restableixi l'accés als serveis bàsics, llum i aigua, que van ser tallats per l'Ajuntament a l'edifici de l'antiga residència Montemar. Una segona persona es va incorporar, aquest passat dilluns, a la vaga de fam que va iniciar Fernández.

Els manifestants, al seu pas per davant l'entrada al moll de pesca / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Davant la seu del Patronat de Turisme es va fer la lectura d'un manifest / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article