Informació general

Mobilitat

Laguna: "Jo mateix he comprovat que durant uns metres no hi ha gaire visió al nou pont de la Riera d'Alforja"

L'equip de govern municipal s'ha compromès a atendre les queixes sobre la perillositat d'aquest nou tram de circulació. Diversos grups municipals van demanar la retirada de la barana que impedeix la visibilitat dels vehicles que s'acosten

Per Patrícia Muñoz

Imatge de la cruïlla del nou pont amb el passeig de La Salle
Imatge de la cruïlla del nou pont amb el passeig de La Salle | Patrícia Muñoz

Les queixes sobre la perillositat del nou pont de la riera d'Alforja han fet cap al Ple. A l'hora de formular l'oposició les prguntes que consideressin oportunes, diversos grups municipals van fer palès el seu malestar, sobretot, pel que fa a la barana vermella. El regidor no adscrit Santi Gámez va ser el primer en preguntar a l'equip de govern municipal si "es podia fer alguna cosa". A continuació, Ivan Sanz, regidor d'AdC, va "demanar la modificació de la barana".

C's demana també "mesures urgents"

En la mateixa línia, el Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a Cambrils ha demanat “mesures urgents que redueixin la perillositat del nou pont de la riera d'Alforja, després de les queixes veïnals pels inconvenients de les obres que han arribat a provocar diversos accidents en els últims dies”, segons ha manifestat el portaveu municipal de Cs, Imanol Rico. El regidor també ha criticat que "fa setmanes que el pont és un perill i l’equip de govern encara no ha fet cap modificació per evitar més accidents”.

Laguna: "Jo mateix he pogut comprovar que, durant uns metres, no hi ha gaire visió"

Antonio Laguna, regidor de Serveis, va ser l'encarregat de respondre les preguntes formulades en relació a la barana. Va reconèixer que ell mateix ha pogut comprovar que "durant uns metres no hi ha gaire visió". Tanmateix, va explicar que ja havia traslladat aquesta qüestió als tècnics membres de la comissió pertinent i que "ja comunicaria" l'estat de la demanda. En tot cas, va detallar que el sobrecost que implicaria canviar la barana no és responsabilitat de l'empresa perquè s'ha seguit en tot moment el disseny inicialment proposat. Per últim, va respondre que la normativa és més restrictiva i no es podien instal·lar baranes escalables, doncs algun regidor va preguntar per què no es posava la mateixa barana que les que ja hi ha col·locades en altres trams de la Riera.

C's respon al compromís de Laguna

No obstant això, Rico ha recordat que "no s'ha dut a terme cap tipus d'actuació per prevenir possibles accidents tot i haver-se compromès al Ple el regidor responsable de l'àrea, Antonio Laguna, a atendre la demanda veïnal". Per això, ha instat a l’equip de govern a "ser més ràpid a l’hora d’atendre els problemes de Cambrils, especialment quan està en risc la seguretat ciutadana”.

Comenta aquest article