Informació general

Ensenyament

Queixes per l'estat de la climatització de la llar d'infants municipal Maria Dolors Medina

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'exterior de la llar d'infants municipal Maria Dolors Medina
Imatge d'arxiu de l'exterior de la llar d'infants municipal Maria Dolors Medina | Cedida

Famílies d'alumnes de la llar d'infants municipal Maria Dolors Medina han mostrat el seu malestar per l'estat de la climatització del centre. Segons ha informat el regidor de l'Assemblea de Cambrils –Ivan Sanz– al seu Facebook, les aules estan dotades únicament amb aparells d'aire condicionat mòbils que no garanteixen la climatització adequada davant les elevades temperatures que estem patint durant aquest estiu.

Fa quatre mesos, l'equip de govern municipal va demanar un préstec bancari per valor de 3 milions d'euros en el qual es destinava una partida d'inversió de 68.000 euros per a instal·lar un sistema de climatització integral en tot l'edifici de la llar. Segons Sanz, el projecte d'inversió es troba en fase de presentació d'ofertes i, per tant, per aquest estiu la instal·lació no estarà executada. El regidor de l'AdC també ha afegit que, “al final no realitzaran la instal·lació integral de l'edifici, faran dues zones de la llar d'infants mitjançant un contracte menor (menys de 40.000 €).

El PP exigeix la instal·lació urgent de l'aire condicionat

En una línia similar s'ha expressat el portaveu del PP –David Chatelain– qui ha exigit, en un comunicat de premsa, que s'instal·li l'aire condicionat de forma urgent per garantir el benestar dels alumnes i del personal docent. El regidor del grup popular ha afirmat que “aquesta inversió ja està contemplada dintre del capítol d’inversions presentat el passat mes de febrer i aprovat a través d’una modificació de crèdit. El que resulta sorprenent és que estem a l’agost i encara no s’ha executat. S’esperen a l’hivern?”, es pregunta Chatelain.

Pel regidor popular, aquest fet no és sinó una "constatació de la paràlisi i poca efectivitat del govern municipal, que es veu desbordat pel dia a dia, incapaç de tirar endavant una cosa tan simple com instal·lar unitats d’aire condicionat". El regidor també recull i recolza la proposta de la Associació de Famílies d’alumnes del centre i demana una inversió en arbrat a la zona de joc externa. La renovació del terra del pati, explica Chatelain, es va dur a terme el maig de 2015, quan es va retirar el paviment de PVC que estava malmès, sanejant la base de formigó que hi ha a sota i aplicant un paviment continu de cautxú de 4 cm, seguint les normes aplicables a les zones de joc infantil. “En tot cas ara tocaria invertir en arbrat, ja que és cert que l’espai és molt àrid i a l’estiu es genera molta calor”, ha afirmat el portaveu popular.

Comenta aquest article