Societat

BUSSEIG

Xavi Gómez, l'aventura d'un bussejador cambrilenc en aigües tailandeses

Va escollir fa tres anys aquesta destinació, literalment, amb els ulls tancats, per fer-hi un curs professional de submarinisme

Per Patrícia Muñoz

Xavi Gómez bussejant en aigües tailandeses
Xavi Gómez bussejant en aigües tailandeses | Cedida

Va agafar una bola del món que tenia per casa. Va tancar els ulls i la va fer girar. Va col·locar el dit, sense saber on, en algun indret a l'altra banda de casa seva, Cambrils. I va sortir assenyalada Tailàndia. Així és com el Xavi Gómez va escollir la seva destinació per fer realitat un somni: bussejar.

Farà gairebé quatre anys que Gómez va decidir fer les maletes. Es va enamorar del submarinisme quan va provar-ho, per primer cop, amb un amic seu i va tenir clar que volia aprendre'n més, però en aigües càlides plenes de corals i peixos. Així que va marxar amb la intenció de fer un curs professional de submarinisme allà, a Tailàndia, i va trobar la seva vocació.

"Ensenyo i preparo la gent per convertir-se en bussejador professional"

Un cop escollida la seva destinació, va buscar per Internet escoles de submarinisme de parla hispana i va trobar-ne una que, aleshores, era petita. És la Pura Vida Diving Koh Tao (Koh Tao és el nom de l'illa tailandesa on es troba Gómez). Avui dia, l'escola ja té sis anys i en té cinc més de repartides per tot el món, i és la número u mundial pel que fa a les certificacions recreatives per la companyia Scuba Schools International en castellà. Gómez és el director del departament professional: ensenya des del primer nivell professional, després el nivell de guia submarí i, per últim, instructor. "És la millor feina que he tingut mai -ha explicat Gómez a revistacambrils.cat-. Ensenyo i preparo la gent per convertir-se en professional. És molt emocionant ajudar a aconseguir un repte que, a més, és un somni. Un somni que era el meu, i tot en una illa paradisíaca. Anem d'immersió cada dia. Veiem milers de peixos de colors entre esculls de corals, taurons balena, tortugues i ralles. Penso que no només estic on he d'estar, sinó que sento que és on vull estar".

El busseig més enllà de l'oci

Fa poc es van haver de rescatar una dotzena de nens que van quedar atrapats en una cova tailandesa. L'illa de Koh Tao va ser un dels llocs on es va reclamar ajuda. "Gent de l'illa va participar en el rescat. Persones intel·ligents i amb experiència es necessitaven per treure aquells nois de l'embolic on s'havien posat. El submarinisme té moltes sortides laborals, però jo crec que practico la més bonica: ensenyar-lo", diu Gómez. Ell se sent realitzat i ha fet, sens dubte, un somni realitat. Però tot té un preu i, en el seu cas, és l'enyorança. Malgrat torna un cop l'any a casa, reconeix que troba molt a faltar la seva família.

Xavi Gómez, a l'esquerra de la imatge, quan va rebre el reconeixement d'Instructor Trainer de l'any 2017

 

Comenta aquest article