Societat

FESTES DE BARRI

El Barri Antic celebra les seves festes amb molta calor

Per Redacció

Dissabte a la nit es va dur a terme el tradicional ball del fanalet a la Plaça de la Vila
Dissabte a la nit es va dur a terme el tradicional ball del fanalet a la Plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Divendres 3 d’agost al vespre a la plaça de la Vila va tenir lloc l’inici de la 24ena edició de les festes del Barri Antic. L’encarregat de fer el pregó de les festes va ser Francesc Sánchez, director de l’Escola de Música. Sánchez va recordar, en el seu pregó, que l'Escola va tenir "temps difícils" i que el futur d'aquesta "va arribar a ser qüestionat", i no obliden el suport rebut per part de l'Associació de Veïns del Casc Antic, que va impulsar el lema "Salvem l'Escola". "Nosaltres no ho hem oblidat -deia Sánchez-. És per això que l'Escola sempre us estarà agraïda". 

A continuació del pregó hi va haver l’actuació dels cambrilencs La Bluseria, que van animar la plaça mentre des de l’organització es donava rom cremat i coca. Dissabte al migdia hi va haver un vermut musical al passeig Albert, i a la tarda tocava el torn del moment pels més petits amb una actuació d’Elmer. La formació local va fer que la canalla fes un viatge fictici per tot el món amb ritmes, sons i balls de diferents latituds.

Una de les novetats d’enguany va ser la col·laboració de la Colla castellera Xiquets de Cambrils, que per la calor van traslladar els seus tallers del passeig Albert a la plaça de la Vila. Al vespre hi va haver el tradicional sopar al carrer, com al carrer Forn, Major i la plaça de la Vila. Aquí hi va haver la selecció musical de PD. Petting, que no oblidà el ball del fanalet.