Informació general

ÀVIES I AVIS PER LA LLIBERTAT DE CAMBRILS

Les Àvies i Avis segueixen reunint-se malgrat la calor i pensant ja en l'11 de setembre

Per Patrícia Muñoz

Pas de la comitiva dels Avis i Àvies pel passeig d'Albert
Pas de la comitiva dels Avis i Àvies pel passeig d'Albert | Patrícia Muñoz

Un dimecres més, les Àvies i Avis de Cambrils per la Llibertat s'han concentrat a la plaça de la Vila per reivindicar-se al crit de "llibertat presos polítics". Com sempre, han començat cantant l'Estaca i, tot seguit, han iniciat el recorregut habitual pels volts del mercadet ambulant, entrant pel carrer de l'Hospital i tornant a entrar a la plaça de la Vila, on la cantada dels Segadors posa punt final a l'encontre. Una de les concentrades va explicar a revistacambrils.cat que és d'admirar que hi hagi persones que, malgrat la forta calor que està colpejant aquests dies, surtin al carrer cada dimecres. "Aquí hi ha gent que té més de vuitanta anys i aguanta", afirmava. 

Un recorregut sense incidents

A la cantonada del mercadet ambulant hi havia un espontani -que no és el primer cop que hi era- assegut amb una bandera espanyola recolzada en un bar. No hi va haver cap manca de respecte i la concentració va transcórrer amb normalitat. Només va haver-hi un moment en què un vianant i un membre del grup d'Àvies i Avis van intercanviar-se unes paraules, però va ser tan sols un instant i no va ser remarcable. 

Va cridar l'atenció la presència de Mossos d'Esquadra, que contemplaven la concentració sense intervenir en cap moment. D'altra banda –no hi era en altres ocasions–, però ahir es va poder veure en una de les paradetes del mercat una filera de ventalls amb la bandera espanyola estesos a la lona que donava al pas de les Àvies i Avis. 

Aviat farà sis mesos que es concentren els dimecres

D'aquí a quinze dies farà mig any que les Àvies i Avis es concentren cada dimecres a la plaça de la Vila. Per commemorar-ho, s'han posat en contacte amb l'Alcaldia perquè assisteixin, "ja sigui a nivell institucional o a títol individual" -com va explicar el portaveu de la concentració-, a  la trobada del dia 15 d'agost. També han enviat cartes als familiars dels presos perquè, "si volen, vinguin també, malgrat que sigui complicat perquè es tracta d'un dia festiu", segons han detallat. L'endemà, que serà dijous 16 d'agost, es realitzarà l'acte mensual -ja habitual-, que es fa quan es compleixen mesos de l'ingrés a la presó dels Jordis. 

Amb la vista posada a la Diada de l'11 de setembre

Les Àvies i Avis van visitar ja els voltants de la presó de Mas Enric, al Catllar, per donar suport a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell -que està empresonada allà-. Han posposat la visita que tenien programada a Lledoners -on hi ha els exconsellers Rull, Turull i Forn- "per la calor", com han argumentat, i ja estan preparant els autobusos per a la Diada del pròxim 11 de setembre.

Comenta aquest article