Societat

Festes

Tot a punt per a la 27a edició de la Nit del Foc, el proper 1 de setembre

Per Redacció

Imatge de la Nit del Foc de l'any passat, a la plaça de la Vila
Imatge de la Nit del Foc de l'any passat, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els carrers del Barri Antic acolliran, el proper 1 de setembre, la 27a edició de la Nit del Foc. Aquesta festa, coorganitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga i l'Ajuntament de Cambrils, es consolida un any més com un dels plats forts de la Festa de la Mare de Déu del Camí. A partit d'ahir es va iniciar el compte enrere amb la posada a la venda de la samarreta d'enguany que es pot adquirir a la perruqueria Camí, a la drogueria Recasens i, el 18 d'agost, a la placeta de Marcel·lí Domingo, al port. La samarreta d'enguany, dissenyada per Natàlia Salat, posa de manifest una de les principals novetats d'aquesta edició, que és el canvi de recorregut, acompanyat de paraules clau relacionades amb els correfocs. Aquest canvi de recorregut consisteix en deixar de passar pel carrer de Sant Pau ja que algunes de les bèsties de foc no hi podien passar degut a les seves dimensions i l'estretor del carrer.

27a edició de la Nit del Foc

Els actes de la Nit del Foc començaran el dia 1 de setembre a les 18:00h a la Plaça de la Vila amb el correfoc infantil. En aquesta ocasió no només es comptarà amb colles infantils de diables com Els Petits Diabòlics de les Roquetes del Garraf, la Colla de diables infantils el drac Jordiet de Garcia i els Diables infantils Els Cagarrieres de Cambrils; sinó que a part de la Farnaqueta de Cambrils, hi haurà una altra bèstia de foc: el Senglar Petit dels Diables de l’Espluga de Francolí. En aquest primer aniversari de la Farnaqueta, els xiquets i xiquetes de Tota l'Endenga volen demostrar que vénen forts i que són la continuïtat que tota colla necessita.

Els actes de la nit començaran a les 22:00h amb la baixada de Torxes, el Marquès de los Vélez, el Cabo Quiñones i els Cop de Cap que iniciaran la festa des de la Torre del Bou fins a la plaça de la Vila. Una estona abans, les bèsties ja estaran plantades al passeig Albert. A les 22:30h s’iniciarà el correfoc a la plaça de la Vila amb la participació de les següents colles: Cabrot del Vendrell, Diables de l’Espluga de Francolí, El Diabló de la Selva del Camp, Grup de Diables d’Altafulla, Dragonina de Constantí, Diables Bèsties Feréstegues de Balaguer, El Llumenot de Perafort, Diables de Garcia, Joves Diables de Cunit, Colla de Diables Els Cagarrieres i La Galera de Cambrils, El Lluert i La Farnaca de Cambrils.

Un cop completat el recorregut pels carrers del Barri Antic el correfoc acabarà a la plaça del Setge amb les enceses de lluïment de cada colla, l'encesa conjunta i l'espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Tomàs que recentment ha guanyat el primer premi de votació popular del concurs de focs artificials de Tarragona. La festa seguirà al parc del Pinaret fins a la matinada amb els concerts dels grups de música Tapeo Sound System i Albercocks.

La colla gegantera Tota l'Endenga, però, no haurà acabat amb els actes que organitza enguany ja que el diumenge 9 de setembre, l'endemà de la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, tindrà lloc la XIV Trobada de Gegants amb la participació de 14 colles geganteres.

Comenta aquest article