Informació general

Parcs

El Parc Samà rep el Segell de Turisme Familiar de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses

El recinte incorpora novetats d'estiu com un laberint de blat de moro i noves espècies d'aus

Per Redacció

Imatge del parc Samà
Imatge del parc Samà | Rafael López-Monné

El Parc Samà ha rebut aquesta setmana el Segell de Turisme Familiar de la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, i d’aquesta manera ha entrat a formar part del Club de Producte de Turisme Familiar reconegut per la Secretaria d’Estat de Turisme. Aquest segell és un reconeixement a l’esforç continu per adaptar la visita a les famílies amb noves propostes de lleure i educació. En el marc d’aquesta millora contínua de la oferta, enguany el Patronat de Turisme de Cambrils ha recuperat la ruta amb el trenet turístic fins al Parc Samà cada divendres, amb un preu que inclou la visita al parc.

Dins del recinte s’han incorporat novetats com l’anomenat “Laberint dels indianos” és una estructura vegetal composta exclusivament per blat de moro, una espècie procedent d’Amèrica i sens dubte un dels productes que millor identifiquen el passat d’aquests emigrants d’ultramar. Per trobar la sortida més ràpida s’hauran de contestar unes preguntes sobre el llegat cultural, arquitectònic i econòmic dels indians. El blat de moro que s’extreu de les plantes es destinarà a alimentar les aus tropicals residents al parc.

Enguany el parc d’animals s’amplia amb exemplars de faisans daurats de pura raça i també amb tortugues mediterrànies. El recorregut d’enguany també s’endinsa dins de les antigues bodegues, on els visitants podran descobrir com es fabrica el vermut Yzaguirre i degustar-lo. Finalment s’ha previst una altra activitat en família que consisteix en la possibilitat de demanar un pack de pícnic per gaudir d’un àpat envoltats de natura.

El Parc Samà

El Parc Samà a l’actualitat pretén recuperar la dimensió que el seu fundador Salvador Samà i Torrens, marquès de Marianao,  va imaginar per aquest espai: un jardí que reprodueix l’ambient exòtic característic de la Cuba colonial, un homenatge al passat indià de la seva família. Antoni Gaudí va col·laborar en el disseny arquitectònic d’alguns dels espais del parc, si bé el conjunt va ser obra de l’arquitecte Josep Fontserè, responsable del disseny del parc de la Ciutadella de Barcelona. El parc té una extensió de 14 hectàrees, i compta amb nombrosos exemplars de palmeres, plataners, eucaliptus, glicines i buganvilles.

El llegat de Salvador Samà, aficionat al col·leccionisme d’aus ornamentals, es conserva a l’actualitat, però adaptant aquest concepte al segle XXI, on el benestar de l’animal és l’absoluta prioritat. Les colònies d’animals que resideixen en el parc compten amb un habitat adaptat a les seves necessitats i alguns exemplar prenen part en les activitats educatives i de sensibilització destinats a les escoles i a les famílies.  Entre jardins, grutes i llacs, el visitant també es troba amb edificis d’època com la Casa-Palacio, la residència del Marquesat de Marianao, on destaquen els detalls ornamentals eclèctics barrocs, rococó i medievals. El parc 

Declarat Bé d’Interès Cultural, el Parc Samà compta amb el segell de Turisme Familiar. A més, es un dels dos parcs espanyols que formen part de l’Associació Internacional de Parcs Històrics.

Per a més informació sobre la visita al parc amb el trenet inclòs, es pot visitar el següent web: https://cambrils-turisme.com/wp-content/uploads/2018/06/folleto-trenet-temporada-alta-sin-publi-2018.pdf

Comenta aquest article