Informació general

Pressupostos participatius

L'Ajuntament valida 88 propostes presentades als Pressupostos Participatius

Per Redacció

Imatge de les urnes que es van instal·lar per recollir les propostes ciutadanes
Imatge de les urnes que es van instal·lar per recollir les propostes ciutadanes | Cedida

Un total de 88 propostes presentades per la ciutadania als primers Pressupostos Participatius de Cambrils compleixen els requisits del procés i han estat validades i ordenades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Les propostes s’han aglutinat en 45 projectes, ja que algunes eren molt similars, i a partir d'avui es podran consultar al web http://participa.cambrils.cat. A través d’aquest procés participatiu la ciutadania de Cambrils decidirà inversions per valor de 100.000 euros.

Els projectes grans, mitjans, petits i micro s’han dividit en quatre categories: places parcs, zones verdes i entorn natural; via pública i mobiliari urbà; smart city, noves tecnologies, ciutat sostenible i comunicació; i equipaments, instal·lacions esportives, socials, lúdiques, turístiques i sanitàries.

Al web també es poden consultar les 196 propostes descartades o ja previstes. Són propostes que no han passat el triatge perquè no s’ajusten plenament a les normes del procés o perquè l’Ajuntament ja tenia planificades. A cada proposta s’indica el motiu pel qual ha estat descartada o quina és la previsió per portar-la a terme.

Els projectes havien de ser inversions d’interès públic, donar resposta a una necessitat concreta, ser de competència municipal, ser tècnicament i econòmicament viables, respectar el marc jurídic legal i no contradir els plans municipals aprovats, no ser subvencions i/o ajuts, no suposar la contractació de nou personal i no superar els 100.000 euros.

Sessió TOP 10 de priorització

Les propostes seran prioritzades al taller TOP10 que es realitzarà el dimecres dia 19 de setembre a les 19 hores al Centre Cultural. Els ciutadans que hi assisteixin escolliran els 10 projectes que passaran a la fase final de votació. El període de votació s’obrirà el mes de novembre o desembre i hi podran participar les persones de 16 anys i més empadronades al municipi de Cambrils.

La votació final es farà per les mateixes vies que la presentació de propostes (dipositant les butlletes en les urnes instal·lades als equipaments municipals o per internet a través del web dels pressupostos). S’executarà en primer lloc la proposta més votada i després la resta de propostes més votades fins a arribar als 100.000 euros.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat la importància d’implicar la ciutadania en la gestió municipal per millorar la qualitat democràtica i generar intel·ligència col·lectiva. La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, ha fet una crida a la participació i ha explicat que al llarg de tota la convocatòria els cambrilencs i cambrilenques han respost molt positivament a la proposta. “Ara toca retornar tot aquest esforç i compromís dels veïns oferint un nou espai obert de debat on compartir i decidir aquelles accions que poden representar un salt qualitatiu quan a benestar per al nostre municipi”, ha conclòs.