Cultura

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CAMBRILS

El Parc del Pinaret ret homenatge als anys 80 en el tribut a Mecano

Per Patrícia Muñoz

El tribut a Mecano va omplir de gom a gom el recinte del parc del Pinaret
El tribut a Mecano va omplir de gom a gom el recinte del parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

Cues que arribaven fins el carrer de Josep Serra i Dalmau a pocs minuts de les deu, ahir al vespre, auguraven que el Parc del Pinaret estaria ple de gom a gom per rebre "Hijo de la Luna". El tribut a Mecano de la mà de la cantant i actriu Robin Torres va omplir tant la graderia com la pista. Tota una generació recordant èxits dels 80 i 90, començant per "El peón del rey de negras" i arribant al punt àlgid amb "Hijo de la luna". Després, temes com "Los amantes", "Un año más" o "Maquillaje" van fer ballar, cantar i gaudir a parts iguals.

La darrera gira de Mecano, Aidalai Tour, va ser fa 25 anys. Per commemorar l'efemèride, "Hija de la Luna" va néixer l'any 2016 i és tot un tribut a un dels grups més importants del pop espanyol de tots els temps. Es tracta d'una reproducció clonada de la mítica gira que rescata altres èxits de la banda.

Robin Torres, que va posar la veu al concert d'ahir a la nit, va transportar el públic, emocionat i nostàlgic, a la música que ha marcat diverses dècades. Torres va mostrar-se molt entregada, amb elaborades coreografies que acompanyaven la seva música convertint-se tot plegat en una imatge ben fidedigna d'Ana Torroja.

Aquest tribut a Mecano va ser la segona actuació de la 44ª edició del FIMC, que va iniciar-se dissabte a la nit. El proper concert serà dijous, dia 2, de la mà de Jorge Drexler.

Comenta aquest article

Galeries relacionades