Informació general

L’Institut Mèdic de Vilafortuny celebra una nova edició del curs internacional sobre medicina i cirurgia làser

Per Anna Gaya

Des del passat divendres dia 10 i fins ahir diumenge dia 12, va tenir lloc a l’Institut Mèdic de Vilafortuny la 23a edició del curs pràctic sobre les aplicacions del làser en medicina i cirurgia a càrrec del doctor Mario A. Trelles, especialista en cirurgia plàstica i veí de Cambrils.

El divendres dia 10 l’alcalde –Robert Benaiges– va donar la benvinguda a tots els participants al curs a la sala d’actes de l’Ajuntament i els va desitjar que a part de treballar intensament tinguessin temps de visitar la vila i els va oferir un breu resum històric de Cambrils i de les seves múltiples qualitats turístiques.

Els curs, que va reunir seixanta-vuit especialistes del sector, de divuit països diferents, tenia com a objectius posar en pràctica amb pacients i valorar les últimes novetats tecnològiques i medicinals no tan sols de l’aplicació del làser en estètica sinó també sobre dermatologia, cirurgia vascular i cirurgia incisional.

Segons el doctor Mario A. Trelles “els curs valida la l’institut Mèdic de Vilafortuny com una institució pionera en la pràctica dels avenços que es donen en el sector perquè estem connectats a les fonts d’informació i perquè comptem amb una plantilla de professionals reconeguts en els seus països i internacionalment”.

Una de les característiques del curs és que té un aforament limitat de participants, la qual cosa, com va destacar el doctor Trelles, “permet que hi hagi un ambient de treball excepcional. Les relacions entre els participants i els professors esdevenen molt motivades i directes”. L’aforament s’omple ràpidament ja que molts dels participants ja volen reservar plaça per al següent curs.

A més de les intenses sessions de treball, el curs vol fomentar la promoció de Cambrils. És per això que s’organitza activitats com una visita al Barri Antic i al Museu Agrícola, i sopars als restaurants més reconeguts del municipi. Els metges participants al curs han estat allotjats a diversos hotels cambrilencs.

Comenta aquest article