Esports

BIKETRIAL

Cambrils serà, per segon cop, seu de la Copa Tarragona de BikeTrial

Per Patrícia Muñoz

Presentació de la Copa Tarragona de Biketrial, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àngel Batlle, Camí Mendoza i Josep M. Vallès
Presentació de la Copa Tarragona de Biketrial, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Àngel Batlle, Camí Mendoza i Josep M. Vallès | Patrícia Muñoz

La Copa Tarragona de BikeTrial, que tindrà lloc aquest diumenge, 29 de juliol, repeteix ubicació en escollir Cambrils, per segon any consecutiu, com a epicentre de la segona prova del campionat -la Copa Tarragona de BikeTrial-. El campionat va començar a l'abril al Catllar i, després de passar per Cambrils, seguirà al Vendrell i a Gandesa al setembre i acabarà a l'octubre a Botarell. 

La cita esportiva tindrà lloc al Passeig de les Palmeres, just davant de l'oficina de Turisme de Cambrils. A les 9h es procedirà amb les inscripcions i a les 9.30h es donarà el tret de sortida al certamen. Participaran les categories principiant, benjamí, aleví, clàssics, R1, R2, R3 i open blanc i blau.

La prova serà compatible amb la vida normal al passeig i generarà expectació 

Josep M. Vallès, regidor d'Esports, ha explicat que hi haurà uns 60 participants i que es tracta d'una competició oficial perquè "tots els esportistes compten amb la corresponent llicència de la Federació Catalana de Ciclisme". També ha remarcat que la Copa Tarragona de BikeTrial serà una "bona preparació per als participants" de cara a les properes proves esportives de més nivell: "és el darrer entrenament en cursa abans dels Jocs Mundials de la Joventut. Així doncs, molts nens catalans seleccionats podran entrenar-se abans d'acudir a aquesta prova internacional", ha explicat Vallès. Ha volgut deixar clar també que la prova serà totalment "compatible amb la vida normal: no afectarà el carril bici i la gent podrà gaudir de l'espectacle. Es crearà així més afició pel ciclisme, un pilar important del turisme esportiu al nostre municipi". 

D'altra banda, Àngel Batlle, de Biketrial Costa Daurada Torredembarra, ha detallat que hi haurà cinc circuits amb obstacles artificials com ara espigons, troncs o mòduls de formigó. També ha incidit en el fet que hi haurà pilots de molt nivell, encara que es tracti d'un campionat "senzill, de base" -tal i com ha afirmat Batlle-. "Els pilots han de tenir un nivell complet per superar eficientment els obstacles", ha comentat. Batlle ha conclòs que "la ubicació de Cambrils els agrada moltíssim a l'hora de tur a terme aquest esdeveniment esportiu". 

Comenta aquest article