Informació general

Inversions

Ports de la Generalitat inverteix mig milió d'euros al passeig Marítim

S'han realitzat obres de modernització de la zona nàutica de ribera, la zona de pesca i el passeig marítim per tal d'integrar l'activitat de la ciutat i la del port

Per Patrícia Muñoz

Una de les millores realitzades ha estat la instal·lació de baranes d'acer i il·luminació LED a les Escales Reials
Una de les millores realitzades ha estat la instal·lació de baranes d'acer i il·luminació LED a les Escales Reials | Patrícia Muñoz

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Oscar Peris, entre d'altres autoritats, van visitar ahir al migdia el passeig marítim de Cambrils després de les obres de modernització. Ports de la Generalitat -que és qui té competència en tots els ports catalans- va invertir mig milió d'euros en obres al passeig marítim per tal d'aconseguir una "integració del port i la ciutat" que és "exemplar a Catalunya", tal i com va afirmar Gómez. 

Renovació del passeig marítim, la zona nàutica de ribera i la zona de pesca

Les obres s'han dut a terme en tres zones: el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i la zona de pesca. Pel que fa al passeig, s'ha reparat tot el paviment, el carril bici i s'ha renovat la vegetació i el mobiliari urbà. També s'han substituït les bandes reductores de velocitat situades a la calçada. S'han col·locat també, d'una banda, un pas de vianants smart davant del Mollet del Rec: s'il·lumina, amb tecnologia LED, quan detecta la presència d'un usuari, i d'altra banda, un panell informatiu digital que difondrà informació d'interès general. El mateix Mollet del Rec s'ha dotat d'unes baranes d'acer inoxidable amb il·luminació LED. La Plaça dels Pins compta també amb paviment i bancs nous i vegetació que s'ha reposat. I, per últim, al Passeig de les Palmeres, s'ha canviat  l'enllumenat i el mobiliari urbà, així com el paviment, i s'ha creat un parterre enjardinat per respectar els passos de vianants i la parada d'autobús. 

A la zona nàutica de ribera s'ha creat una pèrgola, pensada per fer més còmoda l'espera als usuaris de xàrters nàutics i vaixells turístics locals. La plataforma interior del passeig -de la zona nàutica de ribera- s'ha adequat per diferenciar la circulació de vehicles de la dels vianants: hi ha paviments diferents i senyalització nova. També s'han pintat els pantalans de fusta on amarren les embarcacions i s'han col·locat noves torretes de servei d'aigua i enllumenat. 

Finalment, a la zona de pesca, s'ha instal·lat noves portes automatitzades que es poden obrir des de dispositius smartphone i s'ha renovat l'entorn: s'han pintat de nou les places d'aparcament i les línies de separació dels carrils de circulació, s'ha renovat el paviment i s'ha construït una rampa al passeig de vianants que hi ha sobre la dàrsena pesquera per les persones amb mobilitat reduïda.

El port de Cambrils, cor del "paisatge urbà i del record dels vianants"

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha volgut reconèixer la importància d'aquestes obres de modernització perquè considera que "el Port de Cambrils forma part del seu paisatge urbà i del record dels visitants i, a més, és un dels seus principals motors econòmics". Aquestes "petites actuacions" -com Mendoza explica- "deixen les instal·lacions com cal". El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha detallat que la finalitat de les millores al passeig marítim és "facilitar que s'hi pugui seguir treballant, tot harmonitzant la vida del ciutadà i la portuària", amb la vista posada, sobretot, a l'estiu i al turista. 

Un moment de la visita al Port, ahir al matí

 

Comenta aquest article