Cultura

MÚSICA

Pau Fargas, un talent musical fet a Cambrils

Per Patrícia Muñoz

Pau Fargas és un cambrilenc de 33 anys que té una trajectòria musical plena d'èxits
Pau Fargas és un cambrilenc de 33 anys que té una trajectòria musical plena d'èxits | Cedida

Pau Fargas, de 33 anys, és tot un talent musical cambrilenc. Ha rebut, en dues ocasions -els anys 2016 i 2017-, una beca per part de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils perquè pogués fer realitat dos discs. En el primer, Fargas va compondre música per a poemes de poetes cambrilencs. En el segon, va incloure-hi poetes d'arreu del territori català; el seu soci, Conrad Setó, va compondre la música i ell va cantar-la. En aquest darrer disc, hi ha tant temes cantats com instrumentals.

Una oda a la poesia catalana

"Trencadís ascendent", el seu segon i darrer disc -de moment- fa referència "al procés de recuperació que es viu després d'un moment dolorós". Basat en experiències personals, Fargas elogia poetes com Joan Vinyoli, Mercè Rodoreda, Joan Brossa o Carles Riba posant la veu a les seves lletres. "La imatge de la coberta del disc representa que la poesia li parla a la música", ha explicat Fargas a revistacambrils.cat. 

Una trajectòria musical d'èxits

Fargas va estudiar sonologia a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Actualment, és professor de violí i de noves tecnologies en diferents escoles de música. 

D'altra banda, va formar part, durant 12 anys, de la Coral Verge del Camí de Cambrils. Fargas ha assenyalat que, a l'hora de gravar els seus dos discs, va haver de canviar la forma de cantar: el cant clàssic (el de la coral) és diferent al cant modern; aquest darrer és "parlat", mentre que en el clàssic trobem la "veu col·locada". 

També té una productora (juntament amb el seu soci, el ja esmentat Conrad Setó), r21 music. En 8 anys, han fet 130 gravacions. Fargas ha explicat que la tendència actual del mercat no és gravar discs sencers, sinó temes separats. 

Fargas ha creat la música per a un curtmetratge, "Basuras", de Jordina Ros. A dia d'avui, està assajant en diferents grups com a violinista. Graven el que assagen al seu estudi. D'aquesta manera, com que aquests grups estan en fase de gestació, el que graven serveix de mostra. 

"Hi ha estils de música que passen de moda perquè segueixen unes determinades tendències. El meu estil, en canvi, no segueix cap moda. Pretenc que no caigui en l'oblit", clou Fargas. 

Comenta aquest article