Natació

Cristina Vallespí i Joan Carles Adell del Cambrils CN pugen al podi de la Ultraebre marató de natació

Els nedadors del Cambrils CN, Joan Carles Adell i Cristina Vallespí
Els nedadors del Cambrils CN, Joan Carles Adell i Cristina Vallespí | Cedida

El dissabte 7 de juliol, Cristina Vallespí (1969) i Joan Carles Adell (1968) del Cambrils Club Natació es van desplaçar a Tivenys, al Baix Ebre, per participar en una de les proves més llargues en aigües obertes, en aquest cas al riu Ebre: la Ultraebre Swim Marathon, que va obligar als nedadors cambrilencs a creuar els 30 quilòmetres que separaven Tivenys d’Amposta; passant per Xerta, Aldover, Bítem, Jesús,Tortosa, Vinallop i Campredó.

Una distància molt llarga per nedar en la què els participants van haver de fer esforç molt gran per creuar la meta. En una primera part, fins a Tortosa, el recorregut va ser força favorable, per tenir un corrent a favor; però que a la segona part del recorregut es va començar a complicar. A partir d'aquí, el riu va anar perdent velocitat fins arribar a l'embarcador de Campredó, on van començar a trobar els efectes del vent i del mar. Fins arribar als darrers 5 quilòmetres; en què el riu en superfície, es va posar en contra i, fins i tot, s’hi van trobar onades,

No obstant això, tant la Cristina com el Joan Carles van aconseguir superar totes les dificultats fins arribar al Pont Penjant d'Amposta, punt i final del trajecte. Joan Carles va arribar en el segon lloc de tots els nedadors i primer de la seva categoria Màster de més de 50 anys, amb un temps de 4 hores, 53 minuts i 25 segons. Per la seva part, la Cristina va arribar en la 5a posició de tots els nedadors i va ser la primera de les dones participants i de la seva categoria Màster de més de 40 anys femení, amb un temps de 5 hores, 13 minuts i 16 segons.

Convé recordar que ambdós nedadors ja venien d’obtenir uns resultats excel·lents en els Campionats d’Espanya d’aigües obertes al riu Guadalquivir a Sevilla i del Campionat de Catalunya al Port de Barcelona. En la primera prova, la Cristina va obtenir la medalla d’argent i, en la segona, la medalla d’or; mentre que el Joan Carles havia aconseguit la d’argent en ambdues competicions.

A més, la Ultraebre era una prova solidària amb la Fundació catalana d’esclerosi lateral amiotròfica Miquel Valls, coneguda com a ELA. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA.

Campionats de Catalunya infantils d’estiu a Barcelona

Per altra banda, les nedadores Laia Fortuny i Núria Coronado, de la categoria infantil; es van desplaçar a Barcelona per competir, el mateix cap de setmana, en les proves que es van realitzar a la Piscina Olímpica de Sant Jordi, propietat de la Federació Catalana de Natació. Els campionats de Catalunya d'aquesta categoria agrupa nedadores nascudes els anys 2003 i 2004 i nedadors dels anys 2002 i 2003. No obstant això, en aquesta ocasió només van poder-hi participar les dues nedadores que s’havien classificat en les proves individuals, ja que havien superat les marques mínimes fixades per la Federació.

Les proves i resultats que van obtenir les nedadores van ser els següents:

La Laia Fortuny (2003), va competir en dues proves d’estil lliure: en la de 1.500 metres, en què va quedar a la posició 17a, amb un temps de 21:03:63 i en la de 200, en què va quedar a la posició 39, amb un temps de 2:33:11.

La Núria Coronado (2003), va competir en la prova de 50 lliures, en què va quedar en la posició 33a amb un temps de 30:99.