Esports

Triatló

Bronze per a Àlex Llaveria al Campionat d'Espanya d'aquatló de Grups d'Edat

Per Redacció

Àlex Llaveria va obtenir una cinquena posició al triatló i una medalla de bronze a l'aquatló, aquest passat cap de setmana a Banyoles (Girona)
Àlex Llaveria va obtenir una cinquena posició al triatló i una medalla de bronze a l'aquatló, aquest passat cap de setmana a Banyoles (Girona) | Cedida

El passat cap de setmana, dies 7 i 8 de juliol, van disputar-se a Banyoles (Girona) dos campionats: d'una banda, el campionat estatal de triatló i, de l'altra, l'aquatló. Va participar-hi el cambrilenc Àlex Llaveria, juntament amb el seu equip "Flor de Triatló" amb una expedició de 12 esportistes i el seu director tècnic, Rafa Prado.

La jornada de dissabte va encetar-se amb el triatló: 750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres més de cursa a peu. Llaveria va completar la fase aquàtica acabant en quarta posició; després, va encarar els 20km de bici en un recorregut ple de revolts, pujades i rampes. En el tram de cursa a peu, Llaveria va patir un moment de crisi on va perdre el ritme i va baixar fins la cinquena posició. Tot i que després va revifar-se i va poder remuntar uns segons, va ser insuficient per atrapar el podi. Va quedar, finalment, en cinquena posició, fet que li ha permès sumar punts per poder disputar, de cara l'any vinent, el campionat d'Espanya Elit -on només hi poden accedir 100 esportistes-.

L'endemà, aquatló

El diumenge va tenir com a protagonista el Campionat d'Espanya d'aquatló. Va consistir en nadar 100 metres a l'estany de Banyoles i després 5 quilòmetres de cursa a peu (una cursa calcada a la del dia anterior). Llaveria va finalitzar el tram a l'aigua en dotzena posició i, en el tram a peu, va poder remuntar fins a la segona plaça. El cambrilenc no va poder mantenir la plata fins al final, perquè el que fins aleshores anava tercer va canviar el ritme, i Llaveria no va poder reaccionar. Va descendre fins a la tercera plaça, que va conservar fins a la línia de meta aconseguint, finalment, la medalla de bronze al campionat d'Espanya d'aquatló GEE. També va sumar una bona quantitat de punts per córrer, l'any que ve, a l'Elit.

Dissabte que ve a Sòria

El proper cap de setmana, dies 14 i 15 de juliol, Llaveria disputarà els campionats d'Espanya de triatló i duatló cros en categoria Elit a Almazan (Sòria). Llaveria s'enfrontarà amb els millors esportistes estatals on, el seu objectiu, serà donar la millor versió de sí mateix i lluitar per una bona plaça.

Comenta aquest article