Cultura

Música

Cambrils se suma al Festival Accents 2018

Per Redacció

Cartell del Festival Accents
Cartell del Festival Accents | Cedida

L’edició 2018 del Festival Accents de música en català d’arreu dels Països Catalans, que organitza Empenta Cultural i que tindrà lloc de finals de setembre a principis de desembre, amplia enguany les localitats que veuran aquests concerts. La ciutat de Reus continuarà sent la seu principal del festival, però ara s’hi han sumat els ajuntaments de cinc localitats del Camp de Tarragona, Riudoms, Mont-roig del Camp, Alcover, Cambrils i Falset, amb l’objectiu d’oferir una oferta artística més potent i al mateix temps buscar sinergies entre els públics de les localitats implicades, tal i com indica el responsable de la programació, Isaac Albesa. En total, les 5 localitats oferiran 10 concerts, que se sumaran a la dotzena llarga d’actuacions que es programaran a Reus, assolint la xifra de 23 grups o artistes d’arreu dels Països Catalans (Principat, Illes, País Valencià i la Catalunya Nord).

De moment es pot avançar una actuació a cada localitat. El Casal de Joves K1 de Mont-roig del Camp acollirà el concert inaugural de l’Accents. Es tracta d’una actuació de Joan Reig amb el seu trio presentant el seu primer disc en solitari La culpa. Aquest concert tindrà entrada gratuïta amb aforament limitat el dissabte 6 d’octubre a les 21.00h. Roger Mas presentarà el seu disc Parnàs el dissabte 27 d’octubre a les 20.00h al teatre auditori del Casal Riudomenc. Les entrades es posaran a la venda properament a www.casalriudomenc.cat . (14 euros entrada anticipada).

Concert de Judit Neddermann a Cambrils

Al Teatre de l’Artesana de Falset, el cantautor de Flix Xarim Aresté presentarà el solitari el seu disc Polinèsies. Serà el divendres 9 de novembre a les 21.00h amb entrades a 8 euros. D’altra banda, la Cripta de l’Ermita de la Mare de Déu del Camí acollirà el diumenge 11 de novembre a les 19.30h el concert de la cantautora del Maresme Judit Neddermann que actuarà en format duet acompanyada del guitarrista Pau Figueres presentant el seu nou disc Nua. Les entrades es podran comprar a guixeta al preu de 8 euros una hora abans del concert. Per últim, el Convent de les Arts d’Alcover acollirà el diumenge 2 de desembre a les 19.00h el concert de Paula Valls. Acompanyada per la seva banda, la cantant de Manlleu presentarà el seu nou disc I am, cantat bàsicament en anglès però també amb algunes cançons en català. Les entrades es posaran a la venda properament a www.conventarts.cat al preu de 12 euros (9 amb carnet Convent de les Arts).

Concerts a Reus

De moment, l’Accents 2018 ja ha fet públics alguns dels concerts que tindran lloc a Reus. El dia 13 d’octubre a les 21.00h al Teatre Bartrina hi actuarà el grup Obeses presentant el seu nou disc Fills de les estrelles. A l’endemà, el diumenge 14 d’octubre a les 19.00h, el Bartrina acollirà el concert de la gira Més de 50 anys de Toti Soler i Gemma Humet. Les entrades ja es poden adquirir a www.teatrebartrina.cat. D’altra banda, l’Accents 2018 també estrenarà l’escenari del Teatre Fortuny com a nova seu del festival. Serà el dissabte 3 de novembre a les 21.00h amb l’actuació de l’aclamat duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, en un dels últims concerts de la gira 45 cerebros y 1 corazón. Les entrades per aquest concert es poden adquirir a www.teatrefortuny.com.

Més informació

Tota la informació del Festival Accents es pot trobar a la nova web que tot just es va estrenar fa unes setmanes: www.festivalaccents.cat. El Festival Accents, que enguany arriba a la cinquena edició, es un projecte impulsat per Empenta Cultural amb el suport de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat, el patrocini de Vermuts Miró i la DO Catalunya i la col·laboració dels Ajuntaments de Riudoms, Cambrils, Falset, Alcover i Mont-roig del Camp.

Comenta aquest article