Esports

Futbol

El cambrilenc Albert Puig fitxa com a segon entrenador del New York City

Puig fa de segon del català Domènec Torrent que ha substituït Patrick Vieira a l'equip novaiorquès

Per Lluís Rovira i Barenys

Albert Puig i Domènec Torrent
Albert Puig i Domènec Torrent | cedida

El cambrilenc Albert Puig ha fitxat pel New York City FC com a segon entrenador d'aquest equip de la lliga professional dels EEUU. Des de feia dos anys, Puig residia a San Francisco (Califòrnia) on ocupava el càrrec de director tècnic de De Anza Force Soccer, un club de futbol base. Anys abans, del 2010 al 2014, Albert Puig havia estat el Secretari Tècnic de Formació del FC Barcelona i anteriorment havia entrenat diferents equips de la base del Barça. Precisament el nom d'Albert Puig va sortir a tots els mitjans esportius pel gest que va tenir quan entrenava l'aleví B del Barça, l'any 2007, quan en un Barça- Espanyol va ordenar que l'equip que entrenava es deixés marcar un gol després que el Barça hagués marcat en una jugada en la que havia d'haver cedit la pilota al contrari ja que a la jugada anterior, l'Espanyol havia tirat la pilota fora per a que atenguessin un jugador barcelonista que estava lesionat al camp.

Segon entrenador al costat de Domènec Torrent, primer entrenador de l'equip

El fitxatge d'Albert Puig pel New York City ve de la mà de Domènec Torrent, que aquesta setmana passada fitxava com a primer entrenador de l'equip. Torrent va formar part de l'estaf tècnic de Guardiola al Barça, de l'any 2008 al 2012 i fins aquest final de temporada ha estat al Manchester City al costat de Pep Guardiola. Al costat d'Albert Puig hi haurà Jordi Gris que actualment era el director de futbol juvenil en Chennai City FC, a l'Índia. Gris també havia estat amb Pep Guardiola al Barça i al Manchester City. Completen el quadre català de l'equip dels fitxatges dels preparadors físics Francesc Cos i Ismael Camenforte, tots dos també amb passat barcelonista.

El New York City ha fet el canvi a la banqueta a meitat de temporada i Domènec Torrent substitueix Patrick Vieira que fins ara era l'entrenador de l'equip. De moment, la nova banqueta de l'equip porta tres partits jugats que s'han saldat amb dues victòries i una derrota. El NY City, equip que competeix a la Major League Soccer des de l'any 2015, té com a president el català Ferran Soriano i ara s'ha envoltat d'un equip amb ADN Barça per impregnar el cub novaiorquès de l'esperit de la Masia. El NY City té a les seves files l'exjugador barcelonista David Villa, com un dels jugadors més destacats.

Albert Puig ha fitxat fins el 31 de desembre de 2020 i es mostra molt il·lusionat en aquesta nova experiència a la banqueta d'un gran club que es troba "en una de les ciutats més grans i més maques per a viure", segons ha manifestat.

Comenta aquest article