Societat

Els Amics de la Gent Gran de Cambrils homenatgen a Lorenza Muniesa en el seu centenari

Per Berta Ruiz



Ela Amics de la Gent Gran van homenatjar Lorenza Muniesa, ahir a la tarda
Els Amics de la Gent Gran de Cambrils es van reunir ahir a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils, per celebrar l'aniversari de Lorenza Muniesa, que el passat 3 de novembre va rebre el reconeixement oficial del consistori cambrilenc, pels seus 100 anys de vida. A aquest acte hi van ser presents la regidora de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat -Rosa M. López- la cap del departament de Benestar Social -Maria Dolores Samaniego- la cap d'Unitat de Programes Específics -Paloma Remezal- la directora del Casal Municipal -Iolanda Vidiella- i Magda Civit -coordinadora d'Amics de la Gent Gran de Cambrils. Una trentena de voluntaris i usuaris dels Amics de la Gent Gran de Cambrils van assistir al berenar que es va preparar en honor a Lorenza Muniesa -una de les usuàries de major edat-. A la celebració no hi van faltar els obsequis i el pastís per a l'homenatjada.

Amics de la Gent Gran de Cambrils

Els Amics de la Gent Gran de Cambrils són una organització de voluntariat, sense afany de lucre, que funciona des de fa sis anys. Segons va explicar la seva coordinadora -Magda Civit- l'organització ofereix dos programes de serveis: un servei d'acompanyament a domicili, amb el què els voluntaris van a fer companyia a les persones d'edat avançada que pateixen solitud, amb limitacions i pocs recursos. També es compta amb els serveis d'acompanyament esporàdics -quan els voluntaris acompanyen de forma puntual a la persona que ho necessita- i acompanyaments a malalts. D'altra banda, els Amics de la Gent Gran de Cambrils també organitzen tertúlies, sortides, estades d'estiu i altres actes puntuals, com el dinar de Nadal o la festa de Sant Jordi. També es fan xerrades informatives i cursos de voluntariat. Segons va explicar Magda Civit, "actualment, l'entitat compta amb uns 16 voluntaris i uns 20 o 25 usuaris que formen part dels dos serveis".

Durant l'any 2005, els voluntaris van atendre més de 420 persones, principalment mitjançant el servei d'acompanyament a domicili. A nivell estatal, els Amics de la Gent Gran de Cambrils són membres de la Federació Amigos de los Mayores, i a nivell internacional també formen part de la Federació Les Petits Frères des Pauvres - Friends of the ederly, creada l'any 1979 i reconeguda d'utilitat pública per l'ONU.



Comenta aquest article