Cultura

Fons documental

El Centre d'Estudis Cambrilencs cedeix part del seu fons documental a l'Arxiu Municipal de Cambrils

Per Redacció

El Centre d'Estudis Cambrilencs cedeix part del seu fons documental a l'Arxiu Municipal de Cambrils
El Centre d'Estudis Cambrilencs cedeix part del seu fons documental a l'Arxiu Municipal de Cambrils

El Centre d'Estudis Cambrilencs ha cedit una sèrie de documents a l'Arxiu Municipal de Cambrils per tal que es conservin en les millors condicions possibles i que puguin ser consultades per la ciutadania. Es tracta de documentació relativa a l'activitat judicial a Cambrils entre el 1841 i el 1943 i la trajectòria del Festival Internacional de Música de Cambrils. Tota la informació s'ha traslladat del Museu Molí de les Tres Eres a l'Arxiu Municipal de Cambrils. És un ingrés rellevant pel municipi perquè aporta un gran coneixement sobre la vida associativa i cultural del municipi.

Els documents cedits es poden agrupar en quatre blocs. El primer -i més nombrós- està format per documentació judicial relacionada amb el Jutjat de Pau que es va extraviar quan es va canviar la seu de tal Jutjat i, gràcies a la ràpida intervenció del Centre d'Estudis Cambrilencs, es va poder recuperar. El segon bloc és d'informació sobre el Festival Internacional de Música, i permet reconstruir els passos que es van donar entre el 1974 i el 1981 en l'organització del FIMC. En tercer lloc, hi ha una col·lecció de cartells relacionats amb activitats i actes culturals que s'han dut a terme a Cambrils entre 1980 i 2001. Per últim, destaca un grup de tríptics i díptics de diferents actes de caràcter cultural i social també d'entre el 1980 i 2000.

L’Ajuntament i l’associació cultural van signar ahir dilluns la cessió del fons en règim de comodat. És a dir, s'ha cedit la seva possessió -dels documents- de forma gratuïta perquè l'Arxiu Municipal els faci servir. Durant els propers mesos, el personal de l'Arxiu Municipal organitzarà i descriurà el fons cedit amb l'objectiu de fer-lo accessible a tota la ciutadania, tot i que el Museu d'Història de Cambrils ja n'ha fet un primer inventari.

 

Comenta aquest article