Informació general

ACTIVITAT PESQUERA

S'engega l'activitat pesquera després de dos mesos de veda

Durant els mesos de maig i juny, no s'ha pogut pescar amb barques d'arrossegament a Cambrils

Per Patrícia Muñoz

L'activitat pesquera s'ha reprès fa pocs dies després de dos mesos de veda
L'activitat pesquera s'ha reprès fa pocs dies després de dos mesos de veda | Lluís Rovira i Barenys

Durant els mesos de maig i juny, Cambrils va afegir-se a la veda pesquera. No s'ha pogut pescar mitjançant el mètode de l'arrossegament. Després d'aquesta inactivitat, que té l'objectiu de recuperar l'ecosistema marítim, ja s'ha reprès la pesca.

Siscu Gil, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, ha explicat que hi ha entre un 60% i 70% més de peix que l'any passat -i "peix bo", com ha matisat Gil a revistacambrils.cat-, però hi ha un problema amb els preus. La qüestió és que la província de Castelló havia de fer veda just quan s'acabés a Cambrils; és a dir, els mesos de juliol i agost. Però resulta que farà veda els mesos d'agost i setembre. Per tant, tot i haver més peix, això no es veurà reflectit en els preus perquè no hi haurà els traginers de Castelló. "Si Castelló fes veda, els traginers d'allà vindrien a comprar aquí i, contra més gent, els preus són més alts". De totes maneres, Gil es mostra optimista pel que fa als mesos d'agost i setembre perquè "a part de Castelló, Barcelona també farà veda".

Enguany se segueixen comptant amb tretze barques i espera que "no se'n vagi cap més perquè, sinó, serà un problema gran per a la Confraria". Quan Gil analitza les causes del descens del nombre de barques (cal tenir en compte que fa deu anys n'hi havia el doble) menciona "que la gent no es guanya bé la vida i que la joventut que puja té altres llocs on anar a treballar". En tot cas, Gil remarca que és important mantenir la tradició pesquera perquè "en el sector primari és on hi ha més qualitat: alimentació més sana i de proximitat".

L’Apunt

Enguany, la Confraria de Pescadors compta amb una màquina nova que classifica el peix
 

Comenta aquest article